Germania include 10 judete si Bucurestiul in ”zonele de risc”

Deja stim ca aveam 7 judete din Romania incluse pe lista zonelor de risc pentru a calatori in Germania, azi au mai fost adaugate 10 si municipiul Bucuresti. Deja se stie ca orice persoana, indiferent de cetatenie, care vine in Germania dintr-o zona declarata de risc, trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19. Acesta trebuie facut cu cel mult 48 de ore inainte de a intra pe teritoriul tarii. Daca nu au acest test facut deja o pot face gratuit pe teritoriul Germaniei, in maxim 72 de ore de la intrarea in tara. Aceasta testare se poate face si direct in aeroport, evident tot fara a plati nimic. Asadar nu este un motiv de ingrijorare pentru cetatenii romani care trebuiesc sa ajunga acolo.

Germania include inca 10 judete si Bucurestiul in ”zonele de risc”

Cetatenii romani care locuiesc legal in Germania pot face testul COVID si la medicul de familie, dar si la alte spitale din localitatea de domiciliu – daca evident acest fel de teste se fac acolo. Pentru detalii puteti suna la numarul de urgenta 116 117. Cei care nu respecta aceste cerinte risca amenzi ce pot ajunge si la 25.000 de euro [ deci chiar nu e de glumit, mai ales ca asa cum am spus mai devreme, testele sunt gratuite! ]. Cei care vin cu testul negativ din Romania pot circula liber inca de cand au ajuns, restul vor trebui sa astepte in autoizolare pana la primirea rezultatului.

In plus fata de cele enumerate mai sus, persoanele care vin din zonele identificate ca fiind de risc au obligatia sa completeze un formular in care sa se specifice localizarea lor in Germania [ mai exact unde vor locui ]. Formularul se poate descarca de aici. Daca nu stiti limba germana puteti sa alegeti limba engleza.

Rumänien – die folgenden die Gebiete („Kreise“) gelten derzeit als Risikogebiete (seit 7.August):

Daca insa nu veti stationa in Germania ci doar tranzitati tara nu e nevoie de test, evident ca asta mai depinde si de conditiile din tara de destinatie, dar nu se va cere atunci cand intrati pe teritoriul Germaniei. CA sa nu mai existe discutii – am inteles ca acolo unde s-a distrubuit de pe site-ul nostru legat de conditii de calatorie, multi au fost sceptici, puteti citi direct pe pagina oficiala sa statului german.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.