Peste 875.000 de someri noi in patru luni

Pandemia a venit si a lovit pe toata lumea, iar dupa ce statul si-a luat mana de pe piata muncii – sa ne reamintim ca au oferit subventii pana acum celor ce acordau somaj tehnic – iata ca patronii ranasi de capul lor au recurs la ce e mai simplu de facut cand vanzarile merg in scadere, au redus personalul. In ultimile patru luni peste 875.000 de romani au ingrosat numarul somerilor, iar o crestere de un punct procentual poate parea mica, insa este vorba de mii de persoane ramase fara un loc de munca si de cel putin dublu numar al celor care au ajuns in pragul saraciei – pentru ca deja in multe familii mai muncea un singur membru.

Peste 875.000 de someri noi in patru luni

Numarul somerilor practic s-a dublat in ultimile doua saptamanani, asta va duce la contractia consumului, iar cercul vicios se inchide astfel. Toata lumea se asteapta ca economia sa-si revina la inceputul lui 2021, numai ca solutii inca nu se vad la orizont. Ramane doar sepranta, asa cum multi asteapta sa se termine din martie povestea asta trista. Pe de alta parte ma uit la mine, fara niciun ajutor din partea statului, muncesc la propria-mi firma, fara angajati de ani de zile. Incerc sa supravietuiesc, ma adaptez continuu. Dar ce sa faca cei care lucreaza in domeniul turismului? Stim ca aici si asa mergeau lucrurile destul de prost, poate nu neaparat pentru patroni, cat pentru angajatii platiti cu salariul minim si care traiau efectiv din bacsisuri.

Nici industria auto sau constructiile nu o duc mai bine, oamenii au invatat sa fie economi, sa puna deoparte surplusul de bani, pentru zilele negre ce rasar la orizont. Vanzarile de masini noi au scazut cu 25%, iar noi stim ca depindem intr-o oarece masura de acesta industrie prin uzinele de la Dacia si Ford. Daca rata somajului va fi increstere, evident ca multi vor alege calea strainatatii. Ungurii incearca solutii de evitare a scaderii exporturilor, noi ce mai asteptam?

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.