DSP Bucuresti a ramas fara patru epidemiologi

DSP Bucuresti a ramas fara patru epidemiologi dupa ce acestia si-au dat demisia din cauza volumului prea mare de munca din ultimul timp. Pe de alta parte seful DSU Raed Arafat spune ca nu este convins ca demisiile vor fi acceptate, conform legislatiei in vigoare pe timp de pandemie. Am mai auzit insa povestea cu soldatul plecat de pe campul de lupta, cert este ca acesti oameni fac fata cu greu conditiilor de munca [ atat ca timp cat si ca presiune morala ]. Din spusele directorului adjunct Florentina Iacobi, institutia se confrunta si asa cu un deficit de personal, acum cand se preconizeaza ca cei patru sa plece si ei, lucrurile se prizinta si mai sumbru.

DSP Bucuresti a ramas fara patru epidemiologi

Ramane de vazut daca demisia celor patru medici de la DSP Bucuresti va fi acceptata, iar ca masura de precautie au fost detasati aici peste 90 de medici de medicina scoalara si 13 medici epidemiologi. Sa speram ca acestia vor face fata volumului mare de lucru, pentru ca stim cu totii ca acum este din ce in ce mai greu in domeniul medical. Faptul ca nu s-au gasit solutii dn martie si pana in august arata inca odata daca mai era nevoie, cat de nepregatit este sistemul nostru sanitar.

Credem noi ca se puteau gasi solutii pe plan local, adica direct la DSP Bucuresti, pentru a usura intr-un fel munca medicilor de aici. Program redus in unele zile, sau libere dupa o anumita perioada, etc. Solutia detasarii nu a fost legiferata de ieri, deci se putea incerca ceva in acest sens din timp. Cara au fost aduse de luni peste 100 de cadre medicale este evident ca pana acum munca acestora era suplinita in mare parte de cei de acolo, ceea ce este inimaginabil. Apoi ne miram de erorile din sistem, dar oameni suntem cu totii, e mai usor sa comentezi decat sa faci treaba.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.