Bucuresteni amendati in transportul in comun

Pentru a vedea cum sunt respectate regulile de distantare sociala si mai ales cele de prevenire a raspandirii pandemiei de COVID 19, politia capitalei a facut ieri controale in mijloacele de transport in comun din Bucuresti. Zeci de calatori au fost amendati pentru ca nu purtau masca de protectie. Pe de o parte este adevarat ca a avea un set de masti care cu adevarat sa te protejeze ar trebui sa scoti ceva bani din buzunar, dar pe de alta parte nici sa circuli ifara nu se poate. Problema este mai grava atunci cand cei prinsi in neregula devin agresivi.

Bucuresteni amendati in transportul in comun

Amenzile pentru neputrarea mastii in mijloace de transport in comun sau in locurile inchise aglomerate se ridica la sume cuprinse intre 500 de lei si 2.000 de lei. In mod evident ca marimea acesteia este decisa de politist. Totul depinde de situatie si mai ales de comportamentul celui surprins in neregula. Daca acesta este cooperant si da dovada ca a inteles ca a gresit, se poate alege cu un avertisment, asa cum au patit multi dintre cei gasiti fara masca in tramvai, troleibuz sau autobuz. Insa au fost si persoane recalcitrante, care cereau sa li se asigure de catre stat mastile.

Unii calatori au cerut pe langa masti distribuite gratuit de catre stat si teste gratuite. Controalele se fac acum destul de des, mai ales ca numarul celor infectati este in crestere, tocmai datorita nerespectarii acestor masuri de minima siguranta. Multi calatori cu metroul se plang din cauza celor care pe langa ca nu se protejeaza pe ei si nici pe cei din jur, sunt si recalcitranti. Asta pentru ca majoritatea populatiei a inteles ca fara sa ne protejam adecvat, nu vom ajunge prea curand la normalitate. Chiar daca asta inseamna sa purtam masca si sa ne spalam mai des in continuare.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.