Redeschiderea urmaririi penale in Dosarul 10 august

Se redeschide urmarirea penalal in cazul fostilor sefi de la Jandarmerie in dosarul 10 august. Pe de o parte o veste buna, pe de alta sperantele sunt mici ca cineva sa fie tras la raspundere in mod real. Adica cu executare si la un nivel pe masura faptelor savarsite. Nu stim daca reactia populatiei sau reactia presedintelui Klaus Iohannis a dus la acest rezultat, cert este ca desi se parea ca fostii sefi ai Jandarmeriei Romane implicati in dosarul 10 august vor scapa usor, fara a fi macar pusi sub acuzare, lucrurile merg acum pe un drum normal. Nu era firesc ca o parte din acuzati sa fie judecati si o parte nu.

Redeschiderea urmaririi penale in Dosarul 10 august

DIICOT a dat un comunicat prin care anunta redeschiderea urmaririi penale in Dosarul 10 august, invinuirea fiind cea de abuz in serviciu sipurtare abuziva. Invinuirile ce se aduc lui Laurentiu Cazan, Sebastian Cucoa, Mihai Chirica si Ionut Sindile sunt mai multe, dar probabil stiti asta de cand a fost declanasata actiunea DIICOT impotriva lor. Pe de alta parte o parte din acuzatii au fost clasate. Au ramas insa suficiente motive pentru care cei patru sa fie judecati si condamnati [ evident daca vor fi gasiti vinovati de catre judecatori ].

Noi avem o singura nelamurire: cumn se deschid aceste cazuri de urmarire penala de catre procurori in general, fara a exista macar 90% convingerea ca acuzatii vor fi condamnati. Stiu ca noi ne orientam dupa filemele americane, unde de obicei cei pusi sub acuzare scapa daca apar probe noi, sau rareori din cauza abuzurilor facute de procurori, dar la noi peste 50% din cazuri se termina in favoarea inculpatilor, ceea ce este greu de priceput.

Reamintim ca au fost organizate proteste ample impotriva incercarii de clasare a dosarului 10 august. Manifestantii au purtat viziere pe care erau lipite chipurile lui Carmen Dan, senatoarea PSD care era ministru de interne la 10 august 2018, cand au avit loc incidentele. DA, au trecut doi ani deja, pentru ca la noi cam asa merge justitia. Apoi ne miram ca occidentul nu ne cerde ca infaptuim reforme reale in acest domeniu [ nr. al justitiei ].

proteste
Redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august
News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.