Se ingroasa gluma in Belarus

Peste zece mii de persoana manifesteaza in acest moment in capitala Belarusului impotriva lui Lukashenko. Anumite surse spun ca este vorba de zeci de mii de persoane. Se pare ca situatia devine alarmanta pentru conducerea republicii, mai ales ca deja actualul presedinte a anuntat ca a luat legatura cu Putin pentru a cere ajutor. reamintim ca aproape 7.000 de persoane au fost retinute de catre regimul autoritar la manifestatiile anterioare si au fost eliberate abia dupa ce s-au exercitat presiuni internationale. Uniunea Europeana a propus deja sanctiuni impotriva ultimului stat totalitar din Europa. Miile de arastati au aratat televiziunilor occidentale ranile suferite pe timpul detentiei.

Se ingroasa gluma in Belarus

Asa cum am anuntat acum o saptamana, Aleksandr Lukasenko a castigat alegerile din Belarus cu 80% din voturile alegatorilor, doar ca opozitia si mai ales o parte a populatiei nu crede in corectitudinea acestora. Intr-o incercare de a arata ca nu toata tara ii este potrivinica, Lukasenko a adus zeci de autocare cu muncitori fortati sa vina la un miting de sustinere. Dar toate aceste miscari nu i-au impiedicat pe ministrii de externe din UE sa propuna sanctiuni.

Asteptam cu ingrijorare cum vor escalada situatia in Belarus, avand in vedere mai ales ca am vazut cum au actionat autoritatile fata de manifestatnti, dar si pentru ca s-a cerut ajutorul Rusiei. Deja am vazut cum rezolva aceatsa situatiile de acest gen. La fel de dureros este di faptul ca desi nu chiar 100% pe fata, vecinii nostri din Republica Moldova – de fat doar Igor Dodon – sustin tiranul de la Minsk. Nu am vazut si o reactie oficiala a Romaniei, nici a presedintelui, nici a Parlamantului si nici a partidelor politice.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.