Sfarsitul lui Lukasenko ar putea fi aproape

Deja se stie ca in Belarus sunt ample proteste impotriva presedintelui Lukasenko, dar nimeni nu se astepta ca azi greva sa se extinda inclusiv la televiziunea nationala, unde angajatii au plecat si au lasat studiourile goale. Iata ca actualul presedinte reales cu 80% din voturi a avut parte de o surpriza de proportii. Aflat la o fabrica de tractoare unde tinea un discurs, a fost luat prin surprindere de atitudinea muncitorilor care au inceput sa strige „pleaca”. Lukasenko s-a vazut nevoit sa-si intrerupa discursul si sa spuna ca nu mai are nimic de adaugat, plecand in graba cu elicopterul cu care venise.

Sfarsitul lui Lukasenko ar putea fi aproape

Dupa represiunile politiei asupra manifestantilor din Belarus, populatia se pare ca a decis sa actioneze in masa. Zeci de mii de manifestanti s-au alaturat azi celor care deja erau in strada. S-a ajuns astfel la o greva generala in intreaga tara. Stim deja ca presedintele a cerut ajutorul Rusiei, iar Putin a promis ca totul se va rezolva. Vom vedea acum daca administratia de la Kremilin va putea pune capat revoltei populare din Belarus, sau se va termina totul ca in Ucraina. Va fugi Lukasenko la Moscova, ca interveni armata asa cum s-a intamplat la noi in 1989? Nimeni nu stie la ce sa se astepte, situatia fiind tensionata atat in Minsk cat si in tara.

In mod cert populatia este revoltata de interventia brutala a politiei si deja multi se intreaba cat de reale au fost alegerile prezidentiale din Belarus. Foarte importante vor fi si mesajele pe care le va transmite opozitia, mai ales a fostei candidate Svetlana Țihanovskaia, aflata asa cum se stie in Lituania. Initial aceatsa a fost silita sa citeasca un anunt prin care indemna populatia sa accepte alegerile, ca mai apoi sa le ceara cetatenilor sa manifesteze pasnic in toata tara. Schimbarea de discurs a aparut abia dupa ce s-a anuntat publica ca si familia ei este in siguranta, peste hotare.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.