Democratul Joe Biden  ar putea sa-l invinga pe Trump in alegeri

Democratul Joe Biden ar putea sa-l invinga pe Donald Trump in alegeri, cel putin asa arata sondajele de opinie organizate recent in SUA. Sondajul a fost realizat de NBC si Wall Street Journal cu o zi inaintea valudarii lui Biden de Conventia democrata. Republicanul Donald Trump se afla cu 9% sub cntracandidatul sau democrat. Va reamintim ca alegerile din SUA nu se organizeaza la fel ca cele cu care suntem noi obisnuiti, ci pe baza votului unui corp de electori. Mai exact votul pentru sefia Casei Albe este unul indirect, voteaza doar delegatii si electorii din Colegiul Electoral. Acestia ar trebui insa sa tina cont de vointa populara a celor pe care-i reprezinta, dar s-au inregistrat si abateri de la aceasta cutuma.

Democratul Joe Biden ar putea sa-l invinga pe Trump in alegeri

Pentru ca un candidat sa castige alegerile din SUA are nevoie de sustinerea a cel putin 270 de electori, adica jumatate plus unul din numarul total. Partea mai putin placuta este faptul ca anumite state au o pondere mai mare in rezultatul final decat altele. De aceea vedeti mereu ca se da o batalie pentru anumite state, in schimb in altele este un fel de acalmie. SUA are un fel de traditie prin aletrnarea la guvernare a democratilor si a republicanilor, bazata pe modul diferit de abordare a unor principii de baza, economice si de politica externa.

Asadar dupa derapajele lui Donald Trump este posibil sa vedem cum acesta pierde majoritatea si la Casa Alba se va instaura un presedinte democrat. Recent a fost publicata si predictia unui cunoascut matematician american care se spuna ca nu a ratat niciodata rezultatul alegerilor, iar acesta in da castigator tot pe Joe Biden. Dar sa nu ne grabim, oricand poate aparea o situatie neprevazuta ce va schimba radical votul din SUA. Nua r fi pentru prima data.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.