Noua carte de identitate electronica disponibila din august

Noua carte de identitate electronica va fi disponibila din luna august a acestui an si va putea fi folosita inclusiv pe post de card de asigurare medicala, chiar daca au fost scoase din cip-ul ei anumite date de care nu era nevoie. Sa speram ca programul medicilor de familie si din sistemul medical vor face fata provocarii inca din prima zi. Legea prin care acest document va fi lansat oficial a fost deja aprobata, ea inclusand inclusiv detalii despre cartea de imobil si a dovezii de resedinta. Practic intram si noi in randul tarilor civilizate, dupa ani de asteptare. Dimensiunile cartii de indentitate electronice vor fi asemanatoare unui card bancar.

Noua carte de identitate electronica disponibila din august

Noua carte de identitate electronica disponibila din august va fi cu CIP dar la cerere se poate cere si emiterea uneia fara. Evident ca s-au pastrat termenele de valabilitate insa nu stim cat va costa. Se vehiculeaza sume pornind de la 15 euro la 40. Tinand cont ca o ai timp de 10 ani, nu este o investitie scumpa, in jur de 200 de lei maxim. Cat va costa exact nu se stie, dar eu ma bucur ca nu o sa mai umblu cu ditamai plasticul dupa mine, iar faptul ca putem circula cu ea in Uniunea Europeana va simplifica mult situatia actuala. Evident ca nu va elimina pasaportul, pentru ca nu peste tot mergem doar cu buletinul.

Pe mine ma dezavantajeaza putin termenul, pentru ca luna asta va trebui sa-mi schimb buletinul, ceea ce nu ma prea bucura, pentru cateva luni voi plati de doua ori, de fapt – dar ca trebui sa fac si doua drumuri la Evidenta Populatiei. Noua carte de identitate electronica va fi mai sigura, cel putin la verificarea ei cu dispozitive electronice, va fi mai greu de falsificat, deci elementele de siguranta chiar o aduc in secolul in care traim. Ministerul Afacerilor Interne face astfel trecerea d ela vechi la nou, dupa ani de asteptare. Ca idee, cartile de identitate din tara vecina, Republica Moldova – au dimensiunile si masurile de siguranta despre care vorbim de peste 15 ani, chiar daca nu sunt prevazute cu CIP. La fel si vecinii nostri maghiari, noi fiind ca de obicei codasii Europei la atat d emulte capitole.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.