Cu ce ne incurca Nord Stream 2?

Stateam azi si ma intrebam: cu ce ne incurca Nord Stream 2? Ca pe americani stiu ca-i incurca rau, dar se pare ca Uniunea Europeana e multumita cu gazul rusesc, chiar si cand nu mai trece prin Ucraina. Ieri SUA ataca intentia rusilor de a mai construi un gazoduct paralel cu cel deja existent, Nord Stream. Ambele vor duce gazul rusesc in Germania – asa ca ei sunt cei mai incantati de proiecte de genul asta. Din cele 27 de tari ale uniunii, 24 au fost impotriva vociferarilor americane. Nu se spune cine sunt cele trei care sunt alaturi de Tramp. Banuim ca una este Romania, nu i-am supara noi pe americani tocmai acum cand vor sa aduca trupe NATO la noi, sa ne apere de rusi.

Cu ce ne incurca Nord Stream 2?

Ca sa fim bine intelesi, nici eu nu0i am pe rusi la inimioara, dar trebuie sa-mi fac treaba de jurnalist independent si sa judec la rece. Ce e rau dada Rusia termina si Nord Stream 2? Mai mult gaz rusesc la nemti, adica in Uniunea Europeana. La noi mai putin practic, dar se poate teoretic. Administratia Donald Trump a amenintat cu sanctiuni firmele implicate in proiectul gazoductului Nord Stream 2. Romania a pierdut sansele ca pe la noi sa treaca vreodata un gazoduct. Ca sa ne invatam minte.

Cu toate amenitarile venite din partea SUA, europenii insa fac socotelile la bani, le iese mai ieftin sa ia de la rusi decat sa importe de la americani gaz lichefiat. Asta e, n-ai ce-i face. Ce am eu de obiectat? Ca nu se creaza alternative, ca sa-i tinem pe rusi in sah. Cat ne dai ieftin si bun, e ok. Faci nazuri, schimbam conducta si gata! Sa vezi atunci ce bine o sa ne fie noua, iar americanii sa-si vada de ale lor, ca au si eu destule pe cap.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.