Cabinet Logopedie in Bucuresti

Toate intrebarile pe care le primesc sunt cam asa: cunosti un logoped bun in Bucuresti, daca se poate sa fie in sectorul cutare, sa-mi fie mai aproape. Totul este ok pentru mine, doar ca observ ca parintii vin cu copiii la tratament cand acestia au trecut de 3 ani, uneori chiar de 5 ani. Un vocabular sarac in cunte la varsta de doi ani si jumatate ar trebui sa te puna pe ganduri. Am auzit de multe tulburari la om, dar asta cu limbajul m-a dat gata, asa ca am inceput sa studiez problema. Putini parinti stiu ca un copil ar trebui ca dupa varsta de un an sa inceapa sa spuna cuvinte cu sens.

Cabinet Logopedie in Bucuresti

Daca stai in Bucuresti este evident ca aici o sa-ti cauti logopedul, mai ales daca vezi ca micutul tau a trecut de varsta de doi ani si jumatate si nu spune prea frecvent NU, atunci cand evident nu cvrea ceva, nu-i place sau il deranjeaza. Este un semnal ca trebuie sa mergi la cabinetul de logopedie, pentru ca daca intarzii o sa ai probleme mai greu de rezolvat in viitor. Incepand de la 3 ani copilul trebuie sa foloseasca corect si constient cuvantul eu, atunci cand se refera la el, Nu se intampla asta? Este primul semnal de alarma ca are probleme, iar tulburraile de limbaj trebuie rezolvate din primii ani de viata.

Tot de la varsta de 3 ani copilul ar trebui sa va intrebe destul de des de ce, deci asta este varsta la care parintele ar trebui sa fie atent si sa mearga la logoped cu micutul, inainte ca aceste probleme sa se agraveze. Cu cat pierdem mai mult timp, cu atat va fi mai greu pe viitor. Stiu ca de obicei vedem maturi care nu folosesc prea multe cuvinte, desi inca de la varsta de doi ani ar trebui sa stie cel putin doua sau trei sute de cuvinte, iar de la trei ani sa ajunga deja la cateva mii.

Saltul la o vorbire corecta si coerenta apare la copii la varsta de noua ani, asa ca nu va grabiti sa mergeti la logoped daca nu vedeti ca micutul vostru scolar nu este chiar Eminescu sau Creanga. Stiu ca sunteti ocupati, dar stati mai mult de vorba cu copilul, incercati sa vedeti daca are un vocabular bogat si puteti purta o discutie cu el. Daca aveti dubii, o vizita la logoped nu strica, el este avizat si isi da seama repede daca copilul are sau nu probleme de vorbire.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.