Feriti-va, vine autostrada

Romania are doar 866 de kilometri de autostrada, practic fiind cea mai saraca la acest capitol, daca o comparam cu tarile dezvoltate. Bulgaria are ceva mai putin, doar 807 kilometri, dar este si vizibil mai mica ca suprafata. Ungaria ar e 1.527 km, nu poti sa zici ca o strabati usor indiferent de destinatie, dar cel putin poti pleca de la Arad sau Timisoara si nu mai iesi de pe autostrada pana in Germania sau Austria. Noi ce facem? Taiem panglici la 5 kilometri de autostrada, cand de fapt daca nu voiau sa se faca de ras, inaugurau noul punct de trecere a frontierei, ca in rest pe Autostrada A3 nu prea ai cat sa mergi ca sa ambalezi motorul, nici daca vii cu trabantul.

Feriti-va, vine autostrada

DA, acum ca s-au linistit apele putem scrie si noi despre realizarea ministrului Bode, care nu a gasit ceva mai bun de facut decat sa se laude cu cativa kilometri de autostrada, data viitoare poate incearca si la metri ca sa para mai multi. Avem doua autostrazi construite de raposatul Ceausescu, una mergea la Pitesti – chiar nu am inteles rostul ei, fiind prea scurta si nu ducea nicaieri, a doua ceva mai folositoare, cea care ne ducea din Bucuresti la Marea Neagra. Am facut si nou una, cea de la Sibiu la Nadlac, cu mica scapare de 10 kilometri unde mergi ca melcul pe un drum de tara. A, o uitasem pe cea care leaga Ploiestiul de capitala, scurta si cam lunga, ar fi fost poate mai mult de gandit sa iasa mai scurta decat varianta prin localitati aglomerate.

Teoretic poti merge de la Brasov pana in Ungaria destul de comod, iar de autostrada intre Sibiu si Brasov nu aud prea des, ci doar planuri utopice pentru Comarnic – Brasov. Nu mai zic ca pentru a pleca din Suceava sau Iasi in Bucuresti sau in Ardeal, nici nu mai are rost sa discutam. Dar DA, de ce sa nu facem o inaugurare a celor 5 kilometri de pe A3? O mare realizare, scump da face, cum zice un prieten de-al meu.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.