„Cactus” de 11 milioane de euro pentru bucuresteni

Mai tineti minte ca am scris despre blocarea conturilor de la Primaria Bucurestiului cu ocazia procesului domnului Constanda? Se pare ca mai avem o astfel de problema care dateaza tot de multa vreme, mai exact de 13 ani. Cineva, nu spui cine – a decis ca e nevoie de un monument al centenarului, asa ca a organizat un concurs si a castigat proiectul domnului Ioan Bolborea. Era un monument mai mul lat decat inalt, ca sa se stie bine de unde s-a plecat. Omul a primit o gramada de bani pe macheta si trebuia sa se apuce de treaba. Au trecut anii si in 2009, acum 11 ani omul a venit cu o alta solutie, de 18 de metri inaltime!

„Cactus” de 11 milioane de euro pentru bucuresteni

Noua inventie a fost repede botezata cactusul, datorita asemanarii cu acesta. Iar de atunci au tor trecut anii, s-au perindat zeci de sefi si sefuleti pe la primarie, fiecare cu o alta viziune. Ba s-a gasit si cineva care sa stie legile, asa ca proiectul lui Ioan Bolborea a fost cand aprobat, cand dezaprobat si contestat. Oricum omul si-a primit banii pentru ambele machete, chiar daca initial era vorba de un design si apoi de cu totul altul.

Teoretic si juridic corect ar fi fost ca primaria sa faca alt concurs, dar nu a facut. Asa ca s-a ajuns in instanta si Ioan Bolborea vrea „doar” sase milioane de lei. Nici nu e mult, nu-i asa? Asta dupa ce a mai primit prima data pentru proiectul initial 98.169 de lei si pentru al doilea 400 de mii de lei. Asta pentru machete, tineti minte. Pentru ca in 28 iunie 2017, Administratia Monumentelor a incheiat un contract cu Ioan Bolborea in valoare de 52.956.000 de lei si ii cerea ca lucrarea sa fie gata in 2021. Omul vrea sa se apuce de treaba, chiar daca nu e prea legal sa faci constructii de inatimea unui bloc. Asa ca Bolborea ameninta si el ca va bloca conturile primariei [ care sunt deja blocate de Costica Constanda ].

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.