Salariul unui angajat DSP este de 8.750 de euro brut

Stirea asta ar trebui sa fie una fara nicio nuanta critica, este de fapt o constatarea a Curtii de conturi car ea verificat institutia recent. Asa au aparut datele publice, legat de salariile de la DSP pe timp de pandemie. Nu est evorba de ceva ilegal, salariile au atins aceste cifre dupa de s-au dat legi cu privire la majorarea veniturilor celor din sanatate. Asa s-a ajuns la un venit brut de 42.000 de lei pe luna. Trebuia specificat, sa nu se creada ca este pe an. Legea 19 din acest an prevede ca personalul medical va beneficia de stimulentul de risc, ore suplimentare si venituri suplimentare.

Salariul unui angajat DSP este de 8.750 de euro brut

S-a ajuns in unele cazuri la un venit de 42.000 de lei brut pentru un salariat dupa ce s-au cumulat mai mule „stimulente” si beneficii, inclusiv sume acordate pentru cei ce au copii de varsta scolara si ar fi trebuit sa beneficieze de zile libere. Dar stim ca in sectorul medical legat de COVID, numai de zile libere nu a fost vorba, asa ca s-au acordat bani la schimb. Daca  mai adaugam si faptul ca tot prin legea din luna aprilie s-au acordat stimulente de risc in cuantum de 2.500 lei brut pe luna pentru medici si personal medical, nu e greu sa ajungi la astfel de sume.  Evident ca sefii au primit ceva mai mult bani, ca de aia e seful, sef.

Membrii comitetului director din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor primi un spor de 40% la salariul de bază pentru condiții epidemiologice deosebite, iar inspectorii sanitari care fac controale vor beneficia de un spor de 30%.

Nu mai este nimic de adaugat, poate doar ca sunt destule persoane care nu beneficiaza de niciun ajutor din partea statului. Medicii incep sa fie platori bine in Romania, au beneficiat de mariri substantiale de salarii de curand, iata ca si pe timp de pandemie si criza sunt ajutati sa faca mai usor fata greutatilor, e perfect. Suntem curiosi cum va fi cu profesorii, caci cu antreprenorii am vazut deja: fiecare cum poate!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.