Cand va fi gata Autostrada A0

Bucurestiul este singura capitala europeana care nu are o centura de mare viteza care sa o inconjoare, asa ca inceperea lucrarilor la Autostrada A0 era asteptata de mult timp. Iata ca Ludovic Orban este cel care taie panglica la santierul autostrazii ce va lega A1 de A2, inconjurand Bucurestiul. Termenul de executie este de aproape 3 ani, sau mai exact 30 de luni. Asta pentru 51 de kilometri de autostrada, deci vom circula pe ea undeva dupa 2023. Pare un film Sci-Fi, a carui actiune evident se intampla in viitor. Lucrarea a fost impartita asa cum se vede in 3 loturi, aproximativ egale. Daca s-ar fi terminat si autostrada care sa lege Pitestiul de Sibiu am putea zice ca se poate circula rapid intre Ungaria si Constanta, dar asta ar fi prea mult pentru un termen asa de scurt.

Cand va fi gata Autostrada A0

Am mai scris noi ca povestea asta cu autostrazile si investitiile straine e o poveste, pentru ca acum cel putin intre Sibiu si Arad – Timisoara se merge pe autostrada cu exceptia a 10 kilometri, unde ce e drept se circula cu viteza melcului. Totusi conform Google Maps de la Brasov la Nadlac se parcurg cei aproximativ 500 de kilometri in 5 ore. De la Sibiu se ajunge in 3 ore, ceea ce nu este chiar rau. Comparativ de la Nadlac la Munchen se pastreaza cam aceiasi viteza medie, ajungandu-se in 9 ore [ 870 de kilometri ].

Asa cum vedeti partea sudica este impartita in 3 loturi, iar la nord mai exista si tronsonul 4. Mai avem si A3 ce leaga capitala de Ploiesti. Daca o sa prind la anul o autostrada ce ma va duce fara oprire pana la Arad de la Sibiu eu unul o sa fiu multumit. Romania a plati deja cateva studii de fezabilitate, cel mai celebru fiind cel al tronsonului Comarnic Brasov, care sincer, este extraordinar de necesar. Practic s-ar ajunge in vest pe doua parti, ceea ce ar fluidiza traficul de la Constanta pana in Ungaria si ar asigura in sfarsit conditiile pe care le tot cer investitorii straini.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.