Cat castiga lunar un roman

Daca ne uitam pe datele statistice oferite de statul roman, aflam ca venitul brut salarial in tara noastra in 2022 pe luna ianuarie a fost de 6031 lei. Mergem la calculatorul de salarii si vedem ca netul aferent salariului mediu este de 3528 de lei. DA, ce sa zic? E vorba de 713 euro, iar asta este media, unde intra evident si bogatii de la buget. Vine o intrebare fireasca: cati dintre romani au salariul minim pe economie? Va zic eu, unul din trei au minim, iar asta e doar statistica, dar in realitate cred ca jumatate abia de au acest venit in mana.

Cat castiga lunar un roman

Tot din date statistice rezulta ca doar 7.000 de romani au venituri mari, sau foarte mari. Iar sub 200.000 de romani abia de trec de 6.000 de lei net pe luna. Cand sub 10% din populatie are bani, te intrebi de ce suntem pe ultimul loc in Europa? Pai de aia, ca suntem saraci. DA, la fel de adevarat este ca in Bucuresti salariile sunt ceva mai mari, dar asta daca te duce capul sa negociezi, altfel risti sa fii tot sarac.

Tot din datele statistice rezulta ca doar 3% dintre romani au un venit mai mare de 10.000 de lei pe luna. La polul opus, bogatii Romaniei sunt cei care au peste 30.000 de lei pe luna, acestia reprezinta 0,13% dintre angajatii din Romania. DA, ma simt bine ca sunt in TOP 10%, dar sincer ma vad mult mai sarac ca oricare roman plecat la munca in Uniunea Europeana. Redactor la un site ca acesta nu este o meserie banoasa, dar macar nu ma aflu in tabara celor 25% care stau pe salariul minim. Ca mine sunt 16,2% dintre romani, iar astia sunt sa zicem asa numita clasa de mijloc. Mijlocul ce?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.