Masina de insurubat, flexul si rotopercutorul – cele 3 unelte obligatorii in orice gospodarie

O gaura in perete pentru un tablou sau pentru fixarea unei piese de mobilier, prinderea in suruburi a unor piese de lemn sau montarea unui mobilier comandat de pe internet, toate sunt actiuni cu care fiecare dintre noi se loveste la un moment dat in viata.

Este aproape imposibil de dat gauri in beton cu un ciocan si un cui si este extrem de greu ca suruburile sa fie prinse cu o surubelnita manuala. Tocmai de aceea, o masina de insurubat sau un rotopercutor trebuie sa fie prezente in trusa de scule a oricarui mic sau mare mester.

Pe langa aceste doua unelte, flexul poate avea multe de spus. Un flex cu acumulator poate fi utilizat pentru taierea unui numar foarte mare de materiale, de la lemn si plastic, pana la gresie sau metal.

De ce merita achizitionate toate aceste scule?

Pentru ca in ultimii ani au devenit din ce in ce mai compacte, mai puternice si mai ieftine. Investitia intr-o trusa cu flex, masina de insurubat si rotopercutor este una usor de suportat, putand genera economii considerabile in timp.

Este adevarat ca astfel de unelte te obliga la munca, insa in doar cateva minute poate fi terminata o treaba care in alte conditii ar lua zeci de minute sau chiar ore sau ar costa sute de lei prin intermediul unor prestatori de servicii.

Ce poti face cu fiecare unealta in parte?

Flexul. Flexul sau polizorul unghiular este asociat adeseori cu munca in constructii. Pe langa utilitatea pe care si-o gaseste pe santier, acesta poate taia aproape orice in casa, de la beton pana la metal. O persoana creativa poate crea adevarate opere de arta cu ajutorul polizorului si le poate slefui sau lustrui fara un foarte mare efort.

Masina de insurubat. Majoritatea producatorilor de piese de mobilier isi trimit mobila in bucati relativ usor de montat. Pentru ca montajul sa fie simplu, o masina de insurubat este obligatorie. Aceasta poate duce la economii substantiale de timp. De asemenea, cei care aleg sa isi monteze singuri mobila pot economisi sute de lei.

Rotopercutor. Este spaima celor care locuiesc la blog, atunci cand este folosit de vecini, insa poate fi extrem de util in procesul de renovare, in procesul de fixare a mobilierului sau de gaurire a peretilor cu diverse alte scopuri.

Nu oricine vede in utilizarea acestor unelte o solutie de folosit in regim propriu. Multi oameni chiar nu se pricep sau nu isi doresc sa isi bata capul, preferand sa angajeze pe cineva pentru orice serviciu minor.

Totusi, este bine ca toate sa fie prezente in trusa de scule de acasa, pentru acele situatii in care este ceva urgent de facut, iar profesionistii nu pot fi gasiti sau nu au timp.

Atata vreme cat sunt respectate toate regulile de siguranta iar uneltele sunt folosite cu grija, oricine ar trebui sa duca orice misiune la bun sfarsit fara niciun fel de riscuri.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.