Certificate de casatorie online

Cateodata mai vin si vesti bune pe timp de pandemie, una ar fi ca de acum certificatele de casatorie vor putea fi eliberate si online.  Ce nu ne=a spus domnul ministru Velea este daca si transcrierea casatoriilor din strainatate se va putea face online, pentru ca digitalizarea celor deja existente nu rezolva si aceasta problema. In schimb stim deja ca vom putea folosi ghiseul.ro pentru a plati taxele de inamtriculare, pasapoartele si permisele auto. Un mare pas inainte, avand in vedere ca mereu erai pus pe drumuri pe la diverse trezorerii. Numarul de documente digitalizate va depasi 80 de milioane, doar ca asta se va finaliza in 2022, pana atunci cine stie ce se mai schimba.

Certificate de casatorie online

Asadar desi este o veste buna, pana la finalul lui 2022 cand este preconizata finalizarea digitalizarii a peste 80 de milioane de documente, mai avem de asteptat. Evident ca se poate incerca si acum solicitarea actelor de stare civila, ramane de vazut rezultatul. Pana in prezent cetatenii romani care isi perfectau casatoria in afara tarii si obtineau certificate de casatorie din alte tari, trebuiau sa vina in tara si sa le transcrie. Totul se petrecea evident la Starea civila din orasul de resedinta. Doar ca actele nu se faceau acolo, documentele – dosarul cu sina vesnic prezent in viata romanului – mergea la Bucuresti, de unde ar fi trebuit sa se intoarca in maxim trei luni, dar asta se intampla foarte rar, termenul fiind depasit de cele mai multe ori.

In curand se va trece si la noul buletim sau CI [ carte de identitate ] cu CIP, abia astept sa aud ca vom avea si noi documente de marimea unui permis auto din occident. Mai astept si talonul auto de plastic, de marimea permisului auto – a cam trecut vremea celui de carton/hartie. Dar cu singuranta visez prea mult, sa zicem mersi daca pentru a lua certificatul de casatorie sau cel de deces nu va mai trebui sa batem drumul pana la Starea Civila. Greu de crezut intr-o Romanie birocratica, unde online inseamna doar email la car enu se prea raspunde, retele sociale si messengere. Oare sa vedem minunea inainte de 2022, sau si aceasta va fi o stire de prima pagina inca multi ani de acum?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.