Croinca de film – Pompeii (2014)

Am decis sa inauguram „Cronica de film” cu pelicula Pompeii (2014) ce va fi redifuzat astazi la Pro TV. Actiunea filmului se petrece in anul 79 e.n. in orasul Pompei, anul eruptiei vulcanului Vezuviu, care a acoperit asa cum stim, orasul cu lava. Dar filmul nu este despre catastrofa ci este un film de dragoste. Este poveseta lui Milo, indragostit de Cassia, evident o dragoste aproape imposibila. Milo este un sclav care se decide sa devina gladiator, riscandu-si astfel viata pentru a o cuceri pe frumoasa Cassia, fiica unui negustor foarte bogat. Cum era de astepta, fata era promisa altui personaj important al vremii, senatorul corupt Corvis.

Croinca de film – Pompeii (2014)

Daca am zis ca facem o cronica, inseamna ca vom analiza filmul. Iar in opinia mea nu consider ca avem un film marcant, mai degraba vorbim de un film plin de efecte speciale, lupte si o intriga nu prea complicata. Milo este un tanar care viseaza mult si prea departe, la mana frumoasei Cassia. Doar ca tatal ei o promite senatorului Corvis, care desi nu era indragostit de ea, si-o dorea de sotie. Filmul este regizat de Paul William Scott Anderson, pe care ar trebui sa-l stim mai degraba din peliculele Mortal Kombat si seria Resident Evil. Din punctul meu de vedere filmul este mult mai slab decat cele mentionate.

O pierdere in cazul in care vedem filmul pe un televizor: nu putem vedea cum se cuvine efectele 3D, asa ca daca nu mergi sa-l vezi la un cinematograf care iti permite vizionarea 3D, e degeaba. Sau poate am vazut eu Gladiator di de aceea acest film mi separe prea simplu? Banuiesc ca toti ati facut aceiasi comparatie, pentru ca nu ma astept sa fi crezut ca vom vedea un film despre vulcan si catastrofa naturala din anul 79. Nici alegerea lui Kit Harrington in rolul principal nu mi se pare inspirata. Daca vorbim de personajul feminin interpretat de Emily Browning, ii dau nota 8/10, adica se putea mai bine dar nici nu e mult de criticat aici.

Ce nu mi-a placut la film? Pai in primul rand ca totul se concentreaza prea mult asupra luptelor dintre gladiatori, cand de fapt intriga era cu toutl alta. Poate comentati voi mai mult, sa vedem si alte pareri despre un film din 2014, dar care parerea mea – ar fi trebuit sa apara cu 20 de ani in urma.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.