Metroul din Bucuresti

Metroul din Bucuresti a fost dat in exploatare in anul 1979, avand azi peste 40 de ani de cand ajuta bucurestenii sa ajunga mai repede in diferite puncte ale capitalei. Putina lume stie ca dupa ce a fost data in exploatare magistrala din Drumul Taberei a devenit al patrulea din Europa ca lungine, devansand reteua din orase precum Budapesta sau Bruxelles. Pretul este printre cele mai mici din Europa, daca nu cumva cel mai mic. Un bilet cu doua calatorii costa doar 5 lei, in timp ce in alte capitale ale lumii pretul poate fi si de 10 ori mai mare. Dcaca se va da in exploatare si magistrala care leaga Gara de Nord de Aeroportul Henri Coanda de la Otopeni va fi probabil cel mai util mijloc de transport din Bucuresti.

Metroul din Bucuresti – locul 4 in Europa, in TOP 100 din lume

O calatorie cu Metroul din Budapeste costa peste 4 lei, iar in Bucuresti doua calatorii costa 5 lei. Cu 70 de lei poti cumpara un abonament la metrou cu numar nelimitat de calatorii. Daca vrei sa mergi cu metroul in Bucuresti toata ziua, fara sa fi legat de un numar de calatorii, platesti doar 8 lei. Reteaua de cale ferata de sub capitala are 76,12 km de cale dubla, devansand marile capitale ale lumii. Evident ca cele mai lungi retele de metrou se afla in China, cu sute de kilometri.

Putina lume stie ca reteaua de metrou din Bucuresti este a doua din Europa unde poti plati cu cardul contactless, dar si faptul ca exista reduceri pentru grupuri. Astfel o cartela pentru un grup de cinci persoane costa doar 8 lei. Exista si reduceri pentru elevi si studenti. Deasemenea exista si o statie de suprafata, cea din Berceni. Dupa Revolutia din 1989 s-a schimbat numele a doua statii, Salajean a devenit Nicolae Grigorescu si Statia Pieptanari a deveni Eroii Revolutiei.

Probabil vrei sa stii cati calatori merg zilnic cu metroul din Bucuresti, afla ca sunt peste 800.000 de bucuresteni care merg in fiecare zi cu acest mijloc de transport. Faceti o socoteala si o sa aflati de ce Bucurestiul este atat de aglomerat, avand in vedere ca metroul acopera doar 20% din totalul de transport din capitala.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.