Damian Draghici – un simbol al Bucurestiului

Cine nu a auzit de Damian Draghici si de muzica sa? Artistul s-a nascut pe 31 martie 1970 la Bucuresti intr-o familie de muzicieni, iar la varsta de trei ani a inceput sa cante la diverse instrumente. Apoi la 10 ani a descoperit naiul, iar la varsta de 15 ani era deja un talent recunoscut, cantand cu Orchestra Radio din Bucuresti. Fire neastamparata, Damian Draghici fuge in Grecia prin Iugoslavia la 18 ani – aici am si eu un comentariu, nu putea sa mai asptepte un an, sa vina Revolutia? Ajuns in tara maslinilor, tanarul artist canta prin restaurante sau pe strazi, pana cand este descoperit de cei de la Sony Muzic.

Damian Draghici – un simbol al Bucrestiului

Se pare ca intaln irea cu cei de la Sony Music i-au schimbat destiul lui Damian Draghici, a urmat prima inregistrare si o bursa in SUA la Berklee. Asa cum am spus la inceputul articolului, instrumentul preferat a lui Damian era naiul, doar ca la Bostin nu exista un profesor cu care sa-si urmeze pasiunea. Prin urmare a fost obligat sa treaca la Saxofon. Dupa terminarea studiilor s-a mutat unde altundeva daca nu la Los Angeles, unde a inregistrat 20 de albume.

Reintors in tara, Damian Draghici concerteaza dar intra si in politica, ajungand parlamentar in legislatura 2012 – 2016.  A ocupat fotoliul de senator din partea UNPR-ului, dar se pare ca pana la urma tot muzica a ramas destinul sau. Un bucurestean get-beget, cum se spune. Cariera sa a fost impresionanta pana acum, cantand alaturi de nume mari precum Joe Cocker, James Brown sau Cindi Lauper, ca sa amintim doar cateva. In perioada 2006 – 2009 a adus romanilor turneul „Damian & Brothers„, despre care cu siguranta a auzit toata lumea.

Avand in vedere ca din  iunie 2012 Damian Draghici este consilier onorific al primului-ministru pe problemele comunitatii rome, presupunem ca este de origine rroma. De altfel recunaoste asta intr-un interviu din Romania libera, ba chiar spune ca se simtea complexat din cauza etniei sale. A doua sa sotie sa a fost Paula [ Ioana ] Rosenberg Draghici, iar in acest moment este alaturi de Cristina Stroe, aceasta fiind cea de-a treia sotie a artistului. Despre prima sotie nu am gasit inca nimic, decat ca din ea a rezultat o fata, Nikolina Drăghici – care acum are exact varsta actualei sale sotii, adica 25 de ani. Nikolina a trait pana acum in Grecia alaturi de mama sa. Despre fiica artistului s-a aflat destul de tarziu, pana de curand nestiindu-se nimic despre prima sa familie din Grecia.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.