Deschidere cabinet terapie ABA

De obicei atunci cand vrei sa iti alegi o meserie ar trebui sa stii si care este rezultatul final, in multe cazuri pentru absolventii de la Psihologie o varianta ar fi deschiderea unui cabinet terapie ABA, asa ca ar fi necesar sa stim ce acte si avize sunt necesare pentru a putea porni la drum. Teoretic este nevoie de minim un specialist in terapie ABA, adica un absolvent al facultatii cu master si care are cursurile absolvite pentru acest gen de activitate. Ciudat mi se pare faptul ca anumite cabinete se folosesc de studenti din ani terminali pentru a oferi astfel de servicii.

Deschidere cabinet terapie ABA in Bucuresti

Sa o luam cu inceputul, ce acte ai nevoie pentru a deschide un cabinet terapie ABA in Bucuresti sau in orice alt oras din tara. Primul pas ar fi sa te inscrii in „Registrul profesioniștilor în recuperarea persoanelor cu autism”, iar pentru asta ar trebui sa ai deja un atestat de liberă practică eliberat de CPR in cel putina una din specialitatile din domeniul clinic sau cu profil terapeutic. Asadar daca vrei sa-ti deschizi un cabinet ar trebui fie sa ai aceste etape parcurse, fie sa gasesti pe cineva cu care sa colaborezi ca sa poti porni la drum.

Cel mai greu este in acest domeniu pentru studentii de la psihologie care fie au terminat doar primii trei ani de facultate, fie sunt inscrisi la master, dar inca nu au terminat cei doi ani si nu au inca diploma. Deseori am fost intrebati ce poti face doar cu trei ani de facultate de psihologie, iar raspunsul este teoretic multe, practic putine. Adica poti face ce vrei tu, dar puteai face si daca nu aveai diploma de licenta in buzunar. Cam nedrept as zice eu, ca tot ce se invarte in jurul medicinei la noi in tara.

Nu ma pot abtine aici sa nu remarc cat de șarlatani sunt unii terapeuti care deja au deschis un cabinet de terapie ABA, cand angajeaza studentii si le spun ca le dau salariul minim pe economie – de multe ori nici pe asta, pentru ca multi platesc in functie de numarul de copii aflati la terapie, sau si mai rau – in functie de dat ala care platesc parintii sedintele! – ca si cum este scris undeva ce salariu esti obligat sa dai unui angajat. NU, este fix optiunea lor, iar faptul ca dau putini bani arata ca de fapt au ales meseria asta ca sa faca bani, nu ca sa faca bine.

Daca ai inceput facultatea cu gandul sa ajungi psihoterapeut sau psiholog clinician, ei bine sa stii ca ai mult de munca si locurile vacante nu sunt pe toate drumurile. Nici sa-ti deschizi propriul tau cabinet nu e cine stie ce usor, de aceea am deschis aici pe site o serie de articole pe aceasta tema, ca sa te ajutam. Cautam si noi informati ila zi, actualizate – ca sa nu te informam gresit. Daca i tu informatii, nu ezita sa ni le comunici.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.