Terapeut ABA – Bucuresti

Ce poti sa faci dupa ce termini facultatea de Psihologie? Pai fara master cam nimic, iar aici intra si terapeut ABA, adica sa te ocupi de copii cu TSA [ Tulburari din Spectrul Autist ]. Dupa primii trei ani de facultate primesti o diploma pe care scrie ca esti „licentiat in psihologie„, dar mari oferte de angajare nu gasesti. Oricum nici in domeniul asta nu e chiar lapte si miere la angajare, la final va trebui sa faci un master in Psihopedagogie Speciala si evident cursul de formare ABA. Avantaje? Teoretic nu ai 8 ore de munca ci intre 4 si 6 ore, la un salariu normal, care incepe de la 4000 de lei pe luna.

Terapeut ABA – Bucuresti

Stiu ca nu curge cu oferte de terapeut ABA in Romania, dar sunt destule cerinte ca sa merite incercat si in zona asta pentru un absolvent de psihologie, cel putin pana la masterat. Esti un fel de bona, dar cu program redus si un salariu acceptabil pentru ceea ce faci. Atentie! Nu e usor sa lucrezi nici acele 4 – 5 ore cu un copil cu TSA. Unde este de fapt problema? La faptul ca in Romania copii cu autism pot beneficia de tratament gratuit! De unde apare cererea? De la faptul ca anumiti pariniti vor pe cineva numai pentru copilul lor, deci nu in grup. Aici intervine absolventul celor trei ani de psihologie.

Interesant mi se pare ca nu am gasit un forum separat pentru cazurile acestea, unde terapeutii ABA sa poata sa fie in contact cu lumea. Nici pe FaceBook nu e cine stie ce activitate, poate deschidem noi un grup de discutii/angajari pentru Bucuresti – am fi tentati sa acoperim toata tara, dar efectiv nu are cine sa se ocupe de rubrica de sanatate la nivelul care ar trebui nici acum, fara acest grup.

Asadar avem doua propuneri pentru voi: prima ar fi sa comentati subiectul pe site, sa stim direct de la sursa care sunt oportunitatile pe linia asta. Al doilea lucru e ceva mai sensibil: cautam pe cineva sa se ocupe de rubrica de sanatate/medicina de pe site! Pro bono la inceput, dar cu promisiunea ca atunci cand vor veni si banii, vor apare si salariile!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.