Cine sunt candidatii la Primaria Capitalei

Iata ca lista ceor 18 candidati pentru alegerea primarului Bucurestiului a fost data publicitatii, deci hai sa vedem cine vizeaza sa ajunga primar si cine are sanse reale de a ocupa acest post. Au fost depuse 18 cereri, una a fost respinsa, sunt patru independenti si 14 propuneri de la partide sau aliante. Avem si cativa parlamentari pe lista, dovada sigura ca nu se mai fac bani din fotoliul de la Casa Poporului, numit mai nou Parlament. Candidatura lui Viorel Catarama a fost respinsa, asa ca acesta nu va putea candida la scaunul de la Primaria Bucurestiului. Inedita mi se pare candidatura lui Florin Calinescu din partea Partidului Verde, de fapt mai este inca un actor pe liste: Bogdan Stanoevici.

Cine sunt candidatii la Primaria Capitalei

Pe lista candidatilor la Primaria Capitalei mai figureaza: Gabriela Firea din partea PSD, Traian Basescu din partea PMP, Niciusor Dan din partea aliantei PNL s USR-PLUS, desi l-am vazut pe lista ca independent. Pe Calin Popescu Tarcienau nu stiu de ce l-au inaintat cei de la ALDE, care teoretic sunt aliatii PSD-ului, probabil pentru a scinda oarecum aripa votantilor de dreapta. Ar trebui sa continui lista cu restul persoanelor pana la 18, insa cum sunt mai mult sau mai putin cunoscuti, o sa fac asta cu alta ocazie, sau si mai bine cand voi avea o poza cu toti cei inscrisi in buletinele de vot.

Cine are cele mai mari sanse sa fie primar? Teoretic Doamna Vrancioaia [ cum imi place mie sa-i zic, fara sa ma pierd cu firea ], pentru ca dreapta este prea scindata, iar miscarea lui Traian Basescu mi se pare oarecum neinspirata. De ce? Pai din cate tin minte ne-a vrajit sa-l alegem europarlamentar, sa ne reprezinte la Bruxelles, acum vrea la Bucuresti? In fine, il vad ca potential castigator pe locul trei, dupa Nicusor Dan. De ca Danut PNL [ era sa zic SRL ] vine de pe dreapta, iar bucurestenii sunt destepti, pentru ca e posibil sa fie un suflu nou, care vrea sa faca bine, sa se afirma cumva nu doar la televizor. Faptul ca a ajuns deputat arata ca are un bazin electoral, acum depinde pe  unde este el rasfirat prin tara. Pe Florin Calinescu nu-l vad departe, abia astept sa-i vad rezultatul final, pentru ca la o discutie privata cu el mi s-a parut prea increzut, sau poate prea blazat [ e greu de inteles un actor! ].

Hai totusi sa pun si restul candidatilor, pentru echidistanta: Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale), Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), Octavian Bădescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Cătălin Ioan Berenghi (independent), Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor), Bogdan Stanoevici, Ileana Daniela Nănău (PRM), Valentina Bistriceanu (PER), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie).

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.