Diabetul tip 2 se poate duce în remisie

Odata depistat apare intrebarea: diabetul tip 2 se poate duce în remisie – daca DA, cum si ce trebuie facut pentru a revenii la o viata normala. problema principala pe care trebuie sa o depasim este rezistenta la insulina, ceea ce nu este deloc usor. Din pacate de diabet nu scapamm niciodata, insa il putem tine sub control prin ceea ce mancam si mai ales printr-un stil de viata sanatos. Mai jos dam cateva exemple de medicamente pentru diabet, modul in care actioneaza, ca sa intelegeti mai bine la ce sa va asteptati.

Pastilele pentru diabet, cunoscute și sub denumirea de medicamente antidiabetice orale, sunt utilizate pentru a controla nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Aceste pastile conțin diferite substanțe active, care acționează în diverse moduri pentru a ajuta la reglarea glicemiei. În continuare, voi enumera câteva clase comune de medicamente antidiabetice orale și principalele substanțe active pe care le conțin:

  1. Metformin: este un medicament frecvent prescris pentru diabetul de tip 2. Funcționează prin reducerea producției de glucoză din ficat și creșterea sensibilității celulelor la insulină. Acesta ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea controlului glicemic.
  2. Sulfoniluree: Aceasta este o clasă de medicamente care stimulează pancreasul să elibereze mai multă insulină. Sulfonilureele comune includ gliburida, glimepirida și gliclazida.
  3. Inhibitori de DPP-4 (dipeptidil peptidază-4): Aceste medicamente ajută la menținerea nivelurilor de glucoză controlate prin inhibarea enzimei DPP-4, care descompune hormonii incretini. Exemple de medicamente din această clasă includ sitagliptina, saxagliptina și linagliptina.
  4. Agoniști ai receptorilor GLP-1 (glucagon-like peptide-1): Aceste medicamente mimesc acțiunea incretinului GLP-1, care stimulează eliberarea de insulină și reduce producția de glucoză în ficat. Exemple de medicamente includ exenatida, liraglutida și dulaglutida.
  5. Inhibitori SGLT2 (sodium-glucose cotransporter-2): Aceste medicamente acționează prin blocarea absorbției glucozei în rinichi, crescând excreția de glucoză prin urină. Exemple de medicamente din această clasă includ empagliflozina, dapagliflozina și canagliflozina.

Este important să menționăm că fiecare medicament antidiabetic oral are indicații și contraindicații specifice, iar alegerea unui anumit medicament depinde de starea de sănătate a fiecărei persoane, de toleranță, de alți factori medicali și de consultul cu medicul. Administrarea și dozajul medicamentelor trebuie să fie prescrise și supravegheate de un medic specialist în diabetologie sau endocrinologie, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.