George Simion si cardurile

Guvernul s-a gandit in marea sa inteligenta, sa reduca platile cu numerar la maxim 5.000 de lei pentru persoane fizice si doar 1.000 de lei in cazul persoanelor juridice, adica firme. DA, nu zic ca nu e cat de cat ok, dar i-a dat apa la moara lui George Simion – promotorul micului de aur – iar problemele nu se vor rezolva in acest mod pentru nimeni, nici pentru stat si nici pentru romani. Noi vorbim, noi auzim si guvernul face exact ce-i trece prin cap. Ce ma mira este faptul ca la nicio lege nu se face un studiu de impact, ce aduce in plus si pentru cine?

George Simion si cardurile

Folosesc de ani buni plata cu cardul, ba mai mult – m-am invatat sa platesc mai comod cu telefonul, dar am mereu si ceva maruntis prin portofel, pentru diferite chestii. In mod cert nu o sa cumpar ceapa si ridichi de peste 5.000 de lei pe luna, dar nu despre mine sau despre asta e vorba in lege. Este vorba ca sunt milioane de romani care nu au card bancar si cont la banca. Sunt batrani care nu stiu sa foloseasca telefonul pentru a plati, sau si mai rau, deschid tot felul de link-uri periculoase care le pun economiile in pericol. La asta s-o fi gandit cineva?

Vine domnul Ciolacu si ne zice ca el a fost la cumparaturi, dar nu l-am vazut sa foloseasca o casa selfpay, iar eu chiar azi am fost la Kauflanf si ce sa vezi? Era o singura caserita unde coada era de 1 km ( exagerez ), restul caselor traditionale fiind inchise. In schimb functionau cele safepay, unde minune: coada de zeci de persoane, pentru ca daca nu stiti, omul obisnuit nu are dexteritatea unei caserite la scanat produse. Asa se face ca eu am terminat de doua ori mai repede decat cei ce stateau sa-si incaseze singuri cosul de cumparaturi. oare o sa faca Irena Boclincă un spectacol pe tema asta?

Mai e un aspect de luat in calcul: oare daca ANAF va avea acces la toate incasarile si platile romanilor, asta va ajuta pe cineva? Eu zic ca nu, pentru ca marea evaziune nu e in gradina cetatenilor de rand. Iar controlul si imixtiunea in viata privata si personala este tot mai mare. Cineva, nu spui cine, are acum acces la cardul tau bancar – sau ma rog, la contul bancar, la email-ul tau si la telefon. Mai scanezi pe ici pe colo actul de identitate si de fapt ai ajuns cu toate datele tale personale la vedere. O fi bine, o fi rau – nu stiu. Dar ce stiu este ca de fapt nu am rezolvat nicio problema. Ba mai mult, am incurcat si mai mult viata unora – cu precadere a celor din mediul rural, obisnuit cu averea la vedere, sub saltea.

Faptul ca de fapt mai toata averea – sub forma de bani – a cetatenilor va sta prin banci, pentru care vei plati comisioane – chiar, la asta nu s-a gandit nimeni? La faptul ca platesti comisioane „inacceptabil de mari uneori” la bancomatele diferitelor banci! Mai pe scurt, dupa ce ca avem cea mai mare rata de impozitare a saracilor din tara, o sa-i ingropam in comisioane. Dar la casa de schimb valutar cum faci? Vii cu euro pe card si primesti lei pe alt card? Uite asa ajunge omul sa se intrebe daca nu cumva banii o sa dispara si o sa avem toti doar bani virtuali.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.