Incendiu la Spitalul Matei Bals din Bucuresti

In aceasta dimineata la ora 5:05 a izbucnit un incendiu la Spitalul Matei Bals din Capitala, incidentul soldandu-se cu patru victime. Pompierii au actionat rapid, focarul fiind lichidat pana la ora 7:30. In pavilionul respectiv erau peste 100 de persoane, trei dintre ele au fost gasite carbonizate iar una a decedat la scurt timp dupa interventia pompierilor. La actiune au participat 24 de echipaje iar peste 100 de medici au fost detasati la fata locului pentru a face fata situatiei. Din pacate astfel de incidente sunt tot mai dese la noi in tara. Cauzele incendiului nu au fost lamurite complet in acest moment.

Incendiu la Spitalul Matei Bals din Bucuresti

Raed Arafat a dat primele declaratii de la fata locului, toti pacientii au fost transportati la alte unitati medicale din Capitala dar si in alte sectii ale spitalului Matei Bals. Suprafata afectata a fost in jur de 100 mp. Spitalul avea toate avizele la zi, ultima verificare fiind facuta in urma cu cateva luni, mai exact in luna noiembrie. In acest moment nu se cunosc cauzele dezastrului, cercetarile fiind in curs de desfasurare. Cladirea a fost data in folosinta in urma cu aproape 70 de ani, in anul 1953.

Prima autospeciala a sosit la fata locului in doar cinci minute, dupa apelul primit la ora 5:05, la fata locului a ajuns primul echipaj de pompieri la ora 5:15. S-a actionat rapid, dar din pacate trei persoane erau deja carbonizate iar o a patra se afla instare grava. In pavilion erau tratate persoane in stare grava, intubate. Au fost prezente 38 echipaje prim ajutor, evacuarea s-a produs rapid evitandu-se astfel consecinte mai grave. Vom reveni cu detalii suplimentare pe masura ce acestea vor apare. In acest moment pericolul a fost inlaturat, pacientii sunt in stare buna – daca se poate spune asa ceva despre cei intubati cu COVID.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.