La cati km trebuie schimbat uleiul de motor?

Schimbam intotdeauna uleiul de motor la fiecare 10.000 km, pana cand un mecanic mi-a lamurit de ce e gresit sa faci astfel. Multi soferi incearca sa abordeze problema inlocuirii uleiului de motor cu toata responsabilitatea. Pentru a pastra resursa motorului, este important sa evitati contrafacerile si sa selectati un produs potrivit pentru o serie de parametri. Nu trebuie sa uitam de pierderea performantei uleiului in timpul utilizarii. Acum, intervalul de inlocuire recomandat de producatorii de masini este in continua crestere. Puteti avea incredere in sfaturile companiilor mari? Eu, impreuna cu un consilier de la o reprezentanta VW, am lamurit aceasta problema.

La cati km trebuie schimbat uleiul de motor?

Va fi de ajutor acest articol? Depinde de voi cum abordati informatia. Intervalul nostru standard de schimbare a uleiului de motor este de 10.000 de kilometri. Am vorbit cu o multime de prieteni entuziasti ai masinilor si aproape toti incearca sa ramana la aceasta valoare. In acelasi timp, producatorii de masini instaleaza un serviciu de intretinere la fiecare 15.000 de kilometri si, uneori, chiar si 20.000 de kilometri. Este uleiul de motor modern intr-adevar atat de bun incat poate rezista la astfel de rulari?

Intervalul de intretinere recomandat nu este atat de simplu. Este suficient sa te uiti in manualul vehiculului. Adesea exista o nota in sectiunea care spune ca uleiul de motor ar trebui schimbat la fiecare 15.000 de kilometri. Contine informatii despre necesitatea de a reduce intervalul intre intretinere in conditii dificile de operare, care includ viteza medie scazuta, schimbari bruste de temperatura, ingheturi, o abundenta de particule solide mici (praf) in aer. Acest lucru se refera direct la conditiile de pe drumurile noastre.

Eu, ca multi alti soferi, am schimbat uleiul la fiecare 10.000 de kilometri. Cu toate acestea, un mecanic cunoscut nu considera ca aceasta abordare este corecta. In general, determinarea resursei de ulei de motor in kilometri nu este o metoda corecta. Este mai corect sa numarati orele motorului, dar nu toata lumea are o astfel de oportunitate. Sa incepem de la parcurs.

Eu folosesc la masina mea doar ulei sintetic de inalta calitate. Studiile au aratat ca isi pastreaza proprietatile normale timp de 300 de ore. In acelasi timp, aproape toata functionarea masinii are loc in conditii urbane, de multe ori trebuie sa stau in blocaje.

Odata am decis sa masor viteza medie pentru intreaga rulare intre schimbarile de ulei. S-a dovedit ca este de doar 26 km / h! Este usor de calculat ca 300 de ore de ulei de motor au fost utilizate in doar 7800 de kilometri. Am condus inca 2.200 de kilometri pe ulei cu o resursa epuizata, ceea ce in mod clar nu este util pentru motor. De aceea, marcarea a 7.500 de kilometri intre schimbarile de ulei poate fi considerata optima atunci cand o masina functioneaza in oras in cea mai mare parte a timpului.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.