Cat castiga un vlogger din YouTube in Romania?

Oarecum legat de povestea lui Colo am primit o intrebare la care am sa incerc sa raspund pe cat este posibil. Cine nu a auzit de Andrei Șelaru, aka Selly? Mereu romanul vrea sa stie cat castiga altii, asa ca o sa incerc sa le fac pe lac cititorilor mei. Zic incerc ca doar nu sunt date publice, totul se bazeaza pe estimari, iar cele mai bune le gasiti pe SocialBlade. Ce conteaza cel mai mult la un YouTuber? De unde vine traficul, asta e valabil pentru toti cei care incaseaza bani de la Google. Dar se mai castiga si extra, pentru ca un influencer primeste bani din promovarea produselor, serviciilor sau firmelor.

Cat castiga un vlogger din YouTube in Romania?

Poate credeti ca Selly este cel mai tare vlogger din Romania, ei bine va inselati, sunt canale cu mai multi fani, cu mai multe vizualizari decat ale lui. Pe de alta parte, el e cel mai tare ca persoana fizica, pentru ca nu poti sa-l compari pe Andei Selaru cu Cat Music, nu credeti? Dar la 6 sute de milioane de vizualizari e clar ca e sus de tot in TOP. Daca vorbim de bani, Selly are cateva milioane in buzunar, sau cel putin asa vorbeste targul. De unde? Pai ar trebui sa incaseze de la YouTube un minim de 6 – 7 mii, desi eu as zice ca de fapt e vorba de 4 – 5 mii, la care vin cum spuneam mai sus, sponsorizarile. Aici poate fi oricat!

Cum ajungi YouTuber? Pai fie te expui asa cum facea Colo [ ar mai fi Sucre, etc. ], fie faci ca Jimmy Hex, desene animate. Aici ar trebui ceva talent extra [ nu zic ca la un live nu ai nevoie de talent, incercati voi sa fiti coerenti in fata camerei de la telefon, 30 de minute! Nu e usor sa ai succes pe YouTube, dar nici greu. In schimb fara noroc, nu ajungi in TOP prea repede. Merita? Eu zic ca DA, merita – macar iei niste bani din Irlanda [ chiar daca e posibil sa fie platiti de firmele din Romania ].

Ce sanse ai sa castigi din YouTube 1000 de euro pe luna? Mari, dar necesita munca multa, asta daca nu ai bafta sa faci ceva ce aduce copii langa tine instant. Pentru ca DA, publicul tinta sunt copii, garantat. Maturii nu au timp sa stea pe net de dimineata pana noaptea, plus ca e cam greu sa-i tii legati. In schimb adolescentii sunt mereu pe faza, comenteaza, distribuie, etc. Daca ai si un talent oarecare, ar fi pacat sa nu-l fructifici. Singurul dezavantaj ar fi sa iesi din trending, sa nu te mai calce audienta. Au plecat si banii odata cu ea.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.