Cati locuitori are Bucurestiul in  2023

Ne-au intrebat cititorii cati locuitori sunt in Bucuresti in 2023, asa ca ne-am pus pe cautat in statistici si iata ce am gasit. Evident ne referim la cei care au buletin cu domiciliul in capitala, nu in suburbii sau care sunt temporar mutati aici la studii sau la munca. Un total de 2.160.169 erau inregistrate in Bucuresti la 1 ianuarie 2023, dintre care barbati 1011128 si 1.149.041 femei. Nu o sa venim cu detalii pe categorii de varsta, va spunem doar ca avem peste 407.000 de persoane trecute de 65 de ani. Ar mai fi cei sub 20 de ani, sau sa spunem mai exact sub 25, desi nu toti sunt elevi sau studenti. Avem in Bucuresti peste 471.000 de tineri care teoretic nu ar trebui sa munceasca si sa fie prinsi intr-o forma de invatamant.

Cati locuitori are Bucurestiul in 2023

Din datele de mai sus rezulta ca aproape jumatate din populatia Bucurestiului nu ar trebui sa munceasca, daca mai socotim si angajatii la stat, cred ca este clar de ce nu reusim sa ajungem din urma alte capitale europene. cei mai multi locuitori din Bucuresti stau in Sectorul 3, unde locuiesc 491538 de persoane. In functie de populatie urmeaza sectorul sase si apoi pe locul trei avem Sectorul 2. In toate sectoarele capitalei sunt mai multe femei si mai putini barbati.

Evident mai sus avem doar ceea ce rezulta din datele oficiale de la Evidenta Populatiei, dar neoficial in Bucuresti sunt peste 3.000.000 de locuitori. Asta fara a socoti studentii sinavetistii, persoanele aflate in tranzit in gari, autogari si aeroportul Baneasa [ nu vorbim si de aeroportul Otopeni care este situat in afara Bucurestiului ]. Tot din date neoficiale se estimeaza la 4.000.000 de persoane pe care le gasim zilnic in Bucuresti.

Cea mai veche constructie din Bucuresti este Biserica Sfântul Anton (Curtea Veche), pe care o gasim in centrul capitalei. Primul lacas a fost ridicat de Mircea cel Bătrân, iar domnitorul Mircea Ciobanu a construit-o pe cea pe care o vedem si azi si pe care o putem vizita. Biserica Colţea si Spitalul Colţea sunt de asemenea printre cele mai veci asezaminte din capitala Romaniei.

In 2021 cand s-a facut ultimul recensamant, in Bucresti erau intregistrati 1,71 de milioane de locuitori la 1 decembrie 2021, in scadere cu 8,8% fata de ultimul recensamant din 2011. In schimb judetul Ilfov a inregistrat o crestere semnificativa, de  39,6%. Probabil ca multi dintre bucuresteni s-au mutat in afara Bucurestiului,

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.