Parcuri din București

Nu sunt convins ca am pus corect categoria pentru cele mai frumoase parcuri din Bucuresti, adica turismul. Asta pentru ca sunt sigur ca cei care viziteaa capitala nu merg in parc ci in Mall-uri. Dar sa le enumeram: Parcul Herăstrău, Parcul Cișmigiu, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Tineretului, Parcul Carol I, Parcul Drumul Taberei – Moghioroș. Recunosc ca de fiecare parc ma leaga cateva amintiri, din anii tineretii mele. In opinia mea Herastraul este cel mai frumos parc al Bucurestiului, acolo m-am plimbat prima data cu iubita mea din liceu. Apoi primul meu loc de munca a fost la INCREST Baneasa, asa ca am trecut zilnic pep langa parc. Tot acolo am das nas in nas cu minerii adusi de Iliescu sa ne invete minte, cu pletele in vant am trenurat pana am trecut de cei ce-si fausera tabara acolo.

Cele mai frumoase parcuri din București

Acum sa vedem ce-i cu Parcul Cișmigiu, locul unde pe mica insula de pe lac am fost imediat dupa admiterea la facultate, nu mai tin minte mare lucru, doar ca am stat la masa cu alti viitori studenti, de la teologie. Eu dadusem la Aeronave, unde am si intrat si asta este motivul pentru care primul meu loc de munca a fost la INCREST Baneasa, unde mi-am facut ucenicia ca inginer. parcul a fost inaugurat in 1936 si a ramas si astazi una dintre cele mai vizitate locuri din capitala.

Parcul Alexandru Ioan Cuza este cunoscut de multi drept Parcul IOR – cea mai mare atractie aici este  lacul natural din interior, iar suprafata de 80 de hectare ofera suficient loc pentru a te relaxa dupa o saptamana de munca in oras. Lacul Titan era pentru mine intr-o vreme un loc de relaxare si liniste, petrecand de fiecare data pe una din cele cinci insule o zi relaxanta. Azi merg acolo doar cand am drum la medicul meu stomatolog, iar asta inseaman cel putin odata pe an.

Parcul Tineretului se afla mai spre centru, langa Piata Unirii. Asadar nu trebuie sa mergi prea mult ca sa te relaxezi aici. Probabil este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, avand o suprafata de 200 de hectare.   Ca sa nu scriu separat, in imediata apropiere se gaseste si Parcul Carol I, mai mic dar cochet. Ca sa ajungi la ele cu metroul te dai jos la Tineretului. Tot aici ajungi in cateva minute la casa memoriala Tudor Arghezi. Merita vizitata.

Prima mea iubita m-a facut sa descopar si Parcul Drumul Taberei – Moghioroș, care desi are 30 de hectare, nu mi s-a parut niciodata prea mare. La fel ca majoritatea parcurilor din Bucuresti, aici avem un lac destul de marisor, cu o suprafata de 1,18 ha dar avand o adancime mica, maxim 1,3 metri. Am mers aici de cateva ori la strand, dar fiind foarte aglomerat nu l-am vizitat prea des.

Daca lista mea vi se pare ca nu satisface nevoil.e voastre de relaxare, va m,ai recomand: Parcul Ioanid (Parcul Ion Voicu), Grădina Icoanei, iar daca Cismigiul nu ti separe destul de retras, poate vizitezi in apropiere Parcul Luigi Cazzavillan. Lista este mult mai lunga, de aceea de multe ori ma mir cand se spune ca nu avem un oras verde, desi precum vedeti avem parcuri intinse si mai ales unele deosebit de frumoase. Da, recunosc ca avem si foarte mult beton in Bucuresti, iar aglomeratia de pe strazile sale este insuportabila. Nu mai zic de locurile de parcare, inexistente – adica mai tot timpul ocupate.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.