Petre Otu – profesorul meu de istorie

Amintirile din facultate sunt de obicei cele mai frumoase, nu mai esti elev si supus al parintilor, dar nici om la casa ta cu responsabilitati. Asa ca nu e de mirare ca de cate ori e vorba de istorie, gandul ma duce la domnul profesor Petre Otu. Poate ca-i sunt recunoascator pentru ca m-a salvat mereu de la restanta pe motiv ca nu invat nimic la partea de politica comunista. De ce legau ei istoria de PCR nu stiu, insa ce stiu este ca multe lucruri le-am aflat de la domnul Otu, lucruri care in civilie nu se discutau, erau tabu.

Petre Otu – profesorul meu de istorie

Omul asta m-a invat multe, a fost un dascal si abia apoi un profesor. A absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii din Iasi, a ramas profesor de istorie la Academia Militara pana in 1993, fiind prezent acolo inca din 1981. Adica a ajuns cu 3 ani mai devreme decat mine si a plecat dupa alti trei ani dupa ce eu am parasit facultatea. Am invatat de la Petre Otu multe despre istoria mai adevarata a Romaniei si a romanilor, ma si miram cum de are curajul sa ne spuna lucruri despre care nu auzisem niciodata in 12 ani de scoala comunista.

Petre Otu a devenit presedintele Comisiei Române de Istorie Militara si preda istoria la Pitesti. S-o fi plictisit de Bucuresti, pentru ca aici poti sa te pitesti, dar cu siguranta nu poti sa te bucuresti. Titulatura sa este ceva ce trebuie scris pe o coala A4: Conferenţiar profesor universitar doctor. Are si ceva grad militar, despre care nu se aminteste prin studiile dedicate domniei sale. Eu l-am lasat maior parca, o fi avansat poate la gradul de general pana azi.

Mi-ar place sa discut cu domnul conferentiar Petre Otu despre unirea cu Basarabia, sunt sigur ca are opinii interesante, pentru ca desi pentru unii pare un proces firesc si lin, nu a fost chiar asa. Asa ca sper sa treaca pe aici, ori el ori un student de-al sau si sa-i lanseze invitatia. Cu siguranta mie o sa-mi faca placere revederea, iar domnia sa cu siguranta nu mai tine minte studentul dezordonat si lipsit de simt practic care refuza cu obstinatie sa invete despre Congresele Partidului. Culmea ca nu era prea greu, cu mintea de acum as fi luat 10, fara sa ma chinui sa invat prea multe.

News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.