Pretul apartamentelor in Romania in 2020

Pretul apartamentelor in Romania in 2020 arata cam asa cum se vede in poza de mai sus, cele mai scumpe sunt in Cluj-Napoca, Bucurestiul fiind pe locul doi in acest clasament. Daca unrarim ce s-a intamplat in ultimii cinci ai in sectorul imobiliar observam ca in capitala am avut o crestere de 38,3%, mai mica ca in orase precum Tmisoara sau Brasov. Oradea a avut o crestere de peste 60%, ceea ce o situeaza pe locul doi in acest top. In partea de jos vedem si pretul pe metru patrat, in Bucuresti fiind azi in medie de 1.380 de euro, in timp ce in Cluj este de 1.610 euro pe metru patrat. Mai mult decat dublu fata de Braila, de exemplu.

Pretul apartamentelor in Romania in 2020

Conform acestor date, o garsoniera de 30 m² costa azi in Bucuresti in jur de 41.000 de euro, cam inaccesibila pentru o familie de tineri cu salarii medii. Daca ne gandim ca plafonul de imprumut pentru o casa noua a crescut pana la 140.000 de euro, ne asteptam la cresteri de preturi, chiar si acum pe timp de criza. Pana cand? Pana ne vom apropia de pragul de 200.000 de euro pentru un apartament cu doua sau trei camere, dar cu o suprafata generoasa si intr-o zona buna. Deja aceste preturi se vad pe alocuri, deci pana la generalizarea lor nu mai e mult.

Nivelul de trai in Bucuresti este ridicat, pentru ca aici avem si cele mai bune salarii, in plus pretul la alimente este mai scazut ca in alte orase din tara. Nu mai zic de transportul public, asta este o gluma fata de alte orase. Studentii dar si afacerile din oaras ridica stacheta an de an, in 2020 pretul apartamentelor a crescut in Bucuresti cu 7%, fiind cea mai mare crestere din tara la acest capitol [ imobiliare ]. Nici chiriile nu sunt ieftine in capitala, o camera intru-un apartament te costa minim 600 de lei [ 120 de euro ], iar o garsoniera te costa minim 200 de euro pe luna [ 1000 de lei ]. Pe de alta parte, gasirea unui loc de munca este mai usoara in Bucuresti, iar salariile in medie depasesc ofertele din alte orase, asa ca am puta spune ca in capitala se traieste cel mai bine [ financiar vorbind ].

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.