Votul prin corespondenta 2020

Romanii care vor sa voteze prin corespondenta ca sa evite aglomeratia de la sectiile de votare pot alege votul prin corespondenta. Timp sa te inscrii ai avut berechet, incepand cu 1 aprilie 2020, iar pana pe 21 septembrie se mai poate face asta. Asa ca cine are de gand sa voteze, mai ales acum ca e pandemie si cu siguranta va fi mai greu sa stai la coada la sectiile clasice, eu zic ca e mai ok sa intre pe www.votstrainatate.ro si sa se inscrie. Nu e nici greu si nici nu sunt oarece riscuri. Oricum trebuie sa te inscrii la vot asa ca de ce sa nu o faci online [ votarea ma refer, pardon prin corespondenta ].

Votul prin corespondenta 2020

De ce nu putem vota online? Pai uite-asa, nu merge, in schimb se poate prin corespondenta, vine plicul, iti dai votul si pui plicul la posta. Ai vota, ei s-au ales ca si pana acum, viata merge inainte. Ma si mir ca unii se inscriu la vot [ ma refer la parlamentari acum ], apoi se razgandesc, vor sa fie primari, consilieri, adica ne cam iau voturile aiurea. Dar asta e o alta discutie, asa ca daca nu vrei sa stai la povesti si sa socializezi pe la cozile de la ambasade si consulate, voteaza prin corespondenta! Ai scapat de un drum, ai si votat, ce mai vrei?

Dupa cum merge numaratoarea la votul din strainatate e jale, avem 1005 persoane care vor sa mearga la urna si 2870 care vor sa voteze prin coespondenta! Uite, eu ca bun roman si om responsabil m-am inscris la varianta prin plic, evident ca voi putea alege parlamentarii ce reprezinta diaspora, adica aia de nu fac chiar nimic pentru noi, dar o sa iasa cu pensie speciala! Ca asa sunt ei, parlamentarii – mai speciali. De ce ai nevoie ca sa poti vota la plic? Pai trebuie anexata si copia scanata sau fotografia actului de identitate si a documentului care dovedeste dreptul de sedere, eliberat de autoritatile straine. Adica pot vota doar cei care stau legal acolo, restul se duc la coada cu buletinul sau pasaportul in manuta.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.