De ani buni tinerii asteapta sa cumpere case sau apartamente ieftine in Bucuresti, doar ca visul lor se spulbera an de an. Singurele apartamente si garsoniere ieftine sunt in Ferentari si alte cartiere de genul asta. Ar mai fi optiunile din afara capitalei dar prezentate ca apartinand. Este vorba de cele din zone precum Militari Residence, cititi voi review-urile de pe Google Maps si va dati seama despre ce zic. Nu te apropii de ceva decent sub 30 – 35.000 de euro. O solutie ar fi sa urmaresti apartamente scoase la licitatie prin executari silite. In rest preturile sunt exagerat de mari pentru puterea de cumparare a romanului. Asta intr-o tara unde 95% dintre locuitori sunt declarati proprietari.
Pretul locuintelor in Bucuresti in continua crestere
Chiar daca a fost si mai este pandemie in Romania, piata imobiliara a fost in crestere, cu aproape 18% fata de aceiasi perioada a anului trecut. Programul Prima casa a devenit O casa noua, iar imprumuturile ajung pana la 140.000 de euro. DA, e greu sa atingi plafonul asta daca esti un simplu angajat, nu mai zic pe salariul minim. Astia cu salariul minim nu pot face rata nici la masina de spalat.
Totusi sa nu ne imbatam cu apa rece, cresterea asta in sectorul imobiliar a fost data de marii investitori privati din sectorul imobiliar, nu de omul de rand care a decis sas-i ia o casa noua. Asadar, chiar daca cererea de spatii pentru birouri a scazut, chiar daca se construieste fara un plan de urbanism bine gandit, iar cartierele noi nu au drumuri asfaltate, utilitati si sunt departe de centrul aglomerat al Bucurestiului, preturile nu scad deloc. Ba chiar pe alocuri cresc. Asta pentru ca e bataie pe locurile bune, acolo este de fapt cheia preturilor mari la imobiliare in capitala. cei de la periferie au preturi mai mici, dar nu in scadere.
Preturile la imobile noi si vechi este in crestere in Bucuresti pentru ca este mereu loc pentru inchirieri: la studenti, la cei care lucreaza la corporatii, bugetari, etc. Saracii capitalei, cei cu salariul minim pe economie stau cu chirie cate 3 sau 4 intr-un apartament, platind de la 500 de lei in sus pe o camera/pat. Restul discuta de sute de euro, am vazut multa lume spunand ca da 1000 de euro pe o chirie la vila, ca e super ok. Asadar, iata de ce nu trebuie sa sperati ca veti cumpara un chilipir in capitala prea curand!