Directia de Sanatate Publica Bucuresti sub comanda militara

Directia de Sanatate Publica din Bucuresti intra sub comanda militara, fiind astfel prima institutie din capitala care va fi condusa de un militar pe timpul pandemiei. Generalul medic Ionel Oprea va fi cel care va coordona activitatea institutiei. Sarcina sa este aceea de a remedia deficientele din cadrul directiei. Se pare ca demersurile facute de societatea civila au dus la acest rezultat. Reamintim ca presa a semnalat numeroase deficiente la DSP, printre care si faptul ca desi incerci sa suni, nu raspunde nimeni. Ionel Oprea este cel care a preluat in mainile sale si Spitalul Judetean Suceava in perioada cand aici conducerea parea ca nu mai face fata.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti sub comanda militara

Probabil ca Ministerul Sanatatii a fost multumit de prestatia generalului Ionel Oprea la Suceava, asa ca l-a adus si in capitala sa puna lucrurile la punct. Numarul de cazuri de imbolnavire cu COVOD-19 a crescut in capitala, la ultima evaluare de ieri au fost depistate 199 de cazuri noi. Reamintim ca numarul centrelor de testare a crescut substantial in ultima luna, iar cheltuielile vor fi suportate ca Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

In ultimile 24 de ore s-au facut aproximativ 24 de mii de teste la nivel national si s-au depsistat un numar record ce cazuri: 1.378. Nu este de mirare ca tari precum Elevetia impun carantina pentru cei care vin din Romania. Numarul de decese este si el in crestere, ieri s-au inregistrat 50 de cazuri la nivel national. Ingrijorator este si faptul ca un numar de 605 de persoane au fost reconfirmate pozitiv dupa restestare. Studiile recente arata ca perioada de 14 zile nu este suficenta pentru a scapa de infectarea cu SARS – CoV – 2.

O veste mai putin buna vine de la cercetatorii care au ajuns la concluzia ca imunizarea nu tine mult, deci practic si in cazul folosirii de vaccinuri contra COVID-19 nu s-ar putea obtine rezulate pe termen lung. Nu trebuie sa ne pripim cu concluziile, avand in vedere ca aceste rezulatate au reiesit din studiul cazurilor pe persoane care au recidivat. Totodata s-a ajuns la concluzia ca si persoanele asimptomatice poarta aceiasi cantiate de virus ca cele simptomatice.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.