Primul autobuz pe gaz al STB  din Bucuresti

STB [ Societatea de Transport Bucuresti ] a anuntat ca va transforma vechile autobuze care nu mai corespund din punct de vedere al normelor de poluare in autobuze pe gaz. Acestea vor fi finantate din Fondul de mediu, ceea ce este in sfarsit o veste buna pentru bucuresteni. Mai buna este insa vestea ca o parte din vechile autobuze vor fi transformate in troleibuze, mai putin poluante. Sa speram ca daca tot se folosesc fonduri substantiale pentru acest capitol, noile mijloce de transport in comun vor fi si modernizate. Nu speram la aer conditionat, dar macar la ceva mai mult confort.

Primul autobuz pe gaz al STB din Bucuresti

Cu ceva vreme in urma Primaria Capitalei anuntatse ca vrea sa mareasca parcul auto al STB, prin achizitia a 100 de autobuze noi GBC [ gaz natural comprimat ]. Tot cu mai mult timp in urma se zvonea ca vor fi reechipate cu sisteme pe gaz circa 500 de autobuze vechi. Erau parca in teste, asa ne spunea fostul sef la STB-ului. Era vorba de autobuze EURO 3, marca autobuz Mercedes Citaro. In acest moment avem insa doar poze cu aceste autobuze. Puteti vedea una mai jos in pagina.

Probabil ca unii dintre voi au zarit in ultimul timp pe linia 336 ce leaga zona Universitate de cartierul Militari autobuze cu gaz. Ele au fost testate, dar este vorba de autobuze noi de la Mercedes Benz Citaro NGT si Iveco Urbanway CNG. Ce au decis edilii capitalei in acest domeniu nu stim, vor fi achizitionate autobuze noi si in acelasi timp se vor modifica si cele vechi, sau s-a renuntat la cele noi? Planul face parte din campania Primariei din anul acesta, prin care se doreste reducerea poluarii. Acum in prag de campanie electorala nu strica sa vedem cele mai noi realizari puse in practica. Sa se fi speriat doamna Firea de concurenta?

autobuz pe gaz
Primul autobuz pe gaz al STB din București
News Reporter
Salut, eu sunt Liviu și alături de George am înființat acest site de știri. In acest moment lucrez ca senior editor la portalul WebPress, iar in timpul liber sunt prezent și aici. Dacă aveți nevoie de serviciile unui redactor de știri, știți acum unde ma găsiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.