1.309 cazuri noi de COVID-19 in Romania

Daca luni parea ca mergem pe un drum nou si ca numarul de cazuri este in scadere, iata ca ieri am depasit 1.300 de cazuri noi depistate. La fel de alarmanta este si situatia celor internati la terapie intensiva, numarul lor a ajuns la 464. Sincera sa fiu nu stiu daca anul asta mai scapam de starea de alerta, iar ce ma deranjeaza cel mai mult sint cele 14 zile de stat in izolare daca iesi din tara, Ma refer la cei care pleaca cu treaba sa zicem in Germania, iar la revenire intra in iziolarea de la domiciliu. Cei care vor sa vada care este situatia pe tari, o poate face aici. Pentru fiecare tara aveti acolo si un link catre site-uri oficiale de unde va puteti informa legat de calatorii.

1.309 cazuri noi de COVID-19 in Romania

Judetul cel mai afectat ramane Suceava, cu 7,3 cazuri la mia de locuitori. Topul infectarilor este continuat de judetele Brasov cu 6,21 si Arges cu 6,05. In capitala stam ceva mai bine, avand un numar de 3,46 de cazuri noi la mia de locuitori. Cel mai bine sta judetul Satu Mare unde avem 114 de noi cazuri, adica 0,33 de cazuri noi la o mie de locuitori. Desi in Bucuresti stam mai bine procentual, datorita numaraului mare de locuitori, avem 6.509 de imbolnaviri cu COVID-19.

Judetele de la frontiera cu Ungaria nu stau nici ele prea bine, in toate avand peste o mie de noi cazuri. Asadar situatia nu este deloc buna, ne mentinem la un nivel destul de mare al imbolnavirilor, chiar daca avem si judete unde sunt sub 1 caz la o mie de locuitori. Luna viitoare ar trebui sa se redeschida scolile, insa autoritatile se tem ca asta ar insemna o crestere alarmanta de cazuri noi, in situatia in care si asa spitalele abia daca mai fac fata atat la sectiile ATII cat si la saloanelel de boli infectioase.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.