România a depasit pragul de 10.000 de infectari zilnice

Deja am depasit pragul de 10.000 de infectari zilnice, banuiesc ca nimanui nu-i mai vine sa faca speculatii legate de gravitatea situatiei. Cele 10.260 de cazuri noi vorbesc de la sine, iar numarul mortilor creste alarmant. Este evident ca sistemul sanitar nu mai face fata, iar o strategie noua va trebui aplicata. In curand vom trece de 300.000 de cazuri inregistrate in Romania, anul 2021 nu va incepe cu siguranta bine din acest punct de vedere. Nici vaccinul nu pare a fi o solutie, desi evident ca vom avea in curand o campanie de vaccinare in masa.

România a depasit pragul de 10.000 de infectari zilnice

Vestea oarecum buna este ca aproximativ 200.000 de romani s-au vindecat de COVID, sau poate si faptul ca mai sunt trei judete care se afla in scenariul verde. Totusi se pare ca aici – in cele trei judete – de fapt avem de a face cu un numar redus de testari, ceea ce de fapt nu este chiar o veste buna. Daca adaugam si faptul ca deja 15 judete se afla sub cod rosu de infectare, situatia de ansamblu este clara.

Nu credeam ca vom scrie atat de mult pe aceasta tema, de fapt vrem sa nu mai scriem pana cand nu vom depasi pragul psihologic de 15.000 de cazuri pe zi. DA, se pare ca in curand acesta va fi numarul de infectari, mai ales ca se insista pe mersul la votare in decembrie. Scolile raman deschise, ceea ce evident va duce la un numar record de imbolnaviri in randul tinerilor. Cum va iesi statul din acest haos, nu stim.

Se pare c apandemia ne-a invins momentan, solutii nu a gasit nicio tara, toti bajbaie si incearca solutii. Rusia se lauda cu un vaccin, primul de acest fel din lume. China parea ca a depasit criza – desi aici cel putin economic lucrurile merg mai bine decat inainte d epandemie. Evident ca asa este, daca ei produc orice, iar acum mastile lor au impanzit globul. Turismul este la pamant, cheltuielile cu medicina depasesc orice asteptare, iar locurile in spitale se ocupa in ritm alert. Ce urmeaza?

 

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.