Numar record de cazuri de COVID in Romania

Numar record de cazuri de COVID in Romania, avem deja 8.651 de persoane infectate si 1.001 persoane la ATI. In curand vom trece peste pragul de 9.000 si probabil ca pana la 1 decembrie vom trece de pragul psihologic de 10.000 de cazuri noi pe zi. Cine mai spera ca nu va fi asa este doar optimist, dar nu realist. Pe Europa scrie deja lockdown, iar Romania va trec e la acest scenariu imediat dupa alegeri. Pana atunci autoritatile inca mai lasa lumea sa circule, pentru ca evident se tem de ce va zice populatia daca va fi obligat asa nu mai paraseasca localitatile in care traiesc.

Numar record de cazuri de COVID in Romania

Mai tineti minte ca prin august ne miram ca avem peste 1.300 de cazuri? De atunci cifrele au crescut alarmant, ajungandu-se la 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Am depasit un sfert de milion de persoane infectate, iar in ritmul de acum pana la Anul Nou vom mai avea cel putin dublu. Asta in scenariul optimist. Nu dau vina pe autoritati, pentru ca in mod evident nimeni nu stie ce sa faca. Exemplul care ne arata ca Europa este nepunticioasa este Belgia. Deja acolo bolnavii sunt transferati in Germania, desi nici acolo nu este o situatie mai buna.

Ce s-ar mai putea zice? Evident ca virusul asta ne-a luat pe nepregatite, iar experienta din 1918 ar trebui sa ne arate ca nu am evoluat prea mult atunci cand vine vorba de pandemii. Solutii? Probabil ca toti asteapta miracole de la vaccinul asta care va ajunge in Romania la inceputul lui 2021. Nu cred ca asta ne-ar ajuta prea mult, pentru ca am vazut deja ca te poti reinfecta destul de rapid dupa ce ar fi trebuit sa fii imun. Asa ca ne asteapta un minim de doi ani grei, important mi se pare cum va reactiona economia. Noi ca portal de stiri probabil ca o vom duce mai bine, mai ales ca suntem pe crestere de la luna la luna. Dar productia? Caci ea conteaza de fapt.

 

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.