Cu totii stim ca Bucurestiul este un oras aglomerat si poluat, dar sa stiti ca el ascunde multe secrete care abia asteapta sa fie descoperite de un turist – sau de ce nu, un bucurestean – asa ca am decis sa va mai spunem cate ceva despre capitala tarii, orasul lui Bucur. De exemplu noi avem singura strada in trepte: Strada Xenofon. Ce este totusi atat de interesant la aceasta strada veche de peste 200 de ani? Faptul ca in fiecare an este pictata diferit, deci daca ai sa mergi zece ani la rand pe ea, de fiecare data o sa arate diferit. Este considerata una dintre cele mai frumoase strazi din lume. Vezi ca ai de ce sa te mandresti ca esti bucurestean?
Secretele Bucurestiului
Daca despre Strada Xenofon chiar si unii bucuresteni nu au auzit, hai sa vedem ce secrete mai ascunde orasul nostru. Va invit sa vizitati Casa Melik, una dintre cele mai vechi proprietati private din capitala Romaniei. Dateaza din anul 1750, deci a depasit deja 270 de ani. Daca te decizi sa o vizitezi, vei avea parte si de o vizita la muzeu, pentru ca aici este gazduit Muzeul Theodor Pallady. Asa ca daca iti place cultura si in special pictura, poti face o vizita aici. Numai sa ai grija sa vezi cand este deschis, pentru ca nu poti vizita decat de miercuri pana vineri aceasta nestemata a Bucurestiului.
Stiai ca primul Mall din Bucuresti a fost la Pasajul Macca Vilacrosse? Da este in centru si pe vremuri aici gaseai doar artisti platici, acum insa vei avea unde sa-ti petreci macar cateva ore. Nu mai gasesti acele magazine, dar ai unde sa-ti petreci timpul la o cafea sau un pahar de vorba cu prietenii. Asadar ti-am dat cateva indicii, nu un plan de excursie prin Bucuresti, pentru asta exista un tur pe care poti sa-l faci cu un ghid. Capitala are multe parcuri, mie mi se pare ciudat cand se spune ca nu avem destule spatii verzi, eu cred ca sunt destul de multe, dar nu neaparat suficiente. Este adevarat ca poti merge in Cismigiu sau in Herastrau, sau chiar in parcul IOR. Dar mai sunt multe alte zone verzi, sper sa se inmulteasca si sa nu dispara si acestea care inca mai sunt accesibile publicului.