Traian Basescu s-a nascut la Murfatlar

Traian Basescu s-a nascut la Murfatlar, dar in perioada cand a vazut lumina presedintele se numea Basarabi. Comuna mai are in componenta si satul Siminoc, de unde si versurile melodiei. Siminocul este o planta despre care specialistii romani zic ca este pur romaneasca, dar din pacate nu are o pagina pe WikiPedia in limba romana [ ba are, dar cu numele stiintic, de doua randuri ]. Planta asta cica are efecte miraculoase, mai ales pentru cei cu probleme la ficat si rinichi. Lasam noi la o parte satele si planetele medicinale si revenim la Traian Basescu, care asa cum am spus s-a nascut in comuna Murfatlar, poate de acolo si nenumaratele glume pe seama paharului drag.

Traian Basescu s-a nascut la Murfatlar

Pana la descoperirea vinului nu prea sunt date care sa ateste ca pe acolo traiau oamenii, asta s-a intamplat prin anul 992 era noastra. Dar daca nu ar fi fost arheologii, de Murfatlar nu s-ar fi auzit pana in 1855, c and apare prima atestare documentara. pe vremea regretatului regim de trista amintire era mai cunoscut pentru ce se imbutelia acolo, azi este evident locul de bastina al celui mai longeviv presedinte [ la egalitate cu Ion Iliescu = 10 ani! ] al romanilor.

Nu se stie clar de ce s-a tot schimbat numele, fie pentru ca Ceausescu nu putea sa-l pronunte, fie pentru ca avea rezonante turcesti – in traducere ar insemna a lui Murfat. Cert est eca pe timpul presedintei localnicului, in 2007 a refenit la numele initial, cu tot cu rezonanta sa turceasca. In afara de butoaoe cu licoare deosebit de buna, aici a fost construita si prima biserica de pe teritoriul Romaniei. Est evorba de un ansamblu monastic rupestru, adica intr-o pestera, nu o constructie asa cum stim noi astazi. Va recomand sa vizitati zona, merita. Atat pentru biserica rupestra, dar si pentru licoarea aromata din zona.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.