Cum sa devii detectiv particular in Romania

Cred ca de fapt in Romania sunt doua feluri de situatii legate de cei ce vor sa devina detectivi particulari: fie au vazut emisiunile alea cu Ernest [ sper ca nu ma insel asupra numelui [ Ochii din umbra parca ii zicea la emisiune ], fie sunt de varsta mea si se uitau la Bruce Willis in serialul Maddie si David [ 1985 ]. In rest cred ca toti sunt in aer cand vine vorba la legislatie privitoare la deschiderea unei agentii de detectivi particulari. Nici nu e de mirare avand in vedere ca legea 329/2003  te pune din start in imposibilitatea de a face meseria asta in Romania. Sau ma rog, aproape imposibil.

Cum sa devii detectiv particular in Romania

Conform legii 329/2003 ar trebui sa fii absolventul unei institutii de profil. Pai nu avem nicio astfel de unitate de invatamant, deci nu prea ai cum. A, daca ai fost angajat in cadrul MAI, ai lucrat la investigati ide orice fel, ai avea ceva sanse sa fii patronul unei astfel de afaceri. Ca sa te joci dea Ernest Takacs nu-ti trebuie nimic, caci ala este un show televizat, deci nimic real.

Poate dobandi calitatea de detectiv particular persoana care îndeplineşte următoarele conditii: posedă cel puţin studii medii şi este absolventă a unei şcoli postliceale de detectivi sau a îndeplinit funcţia de poliţist ori lucrător în cadrul unor instituţii publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice sau siguranţei naţionale ori este absolventă a unei instituţii de învăţământ superior”.

N-am stat sa rasfoiesc legislatia pe tema detectivilor particulari, dar am vazut ca daca ai sinuzita adio meserie! Nu inteleg de ce, poate din cauza durerilor? In fine, deci mai pe scurt daca vrei sa devii detectiv particular in Romania te angajezi la unul care are agentie, fost politist. Atat. Dar ca sa urmaresti pe sotul sau sotia infidela e suficient sa dai anunt pe OLX. Se gasesc clienti destui pentru filaj.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.