Trei pentru Bucuresti si un blatist

Banuiesc ca v-ati uitat la titlu si nu ati inteles nimic. Nu asta a fost intentia, dar mi-a placut cum suna. Cine sunt cei trei si cine-i blatistul? Pai sa-i luam pe rand: Nicusor Dan, Traian Basescu si doamna Gabriela Firea [ Vranceanu – Pandele ]. Blatistul este evident tanarul insuratel Calin Popescu Tariceanu, cel fara nicio sansa, trimis la lupta de PSD ca sa mai fure din electoratul de dreapta. Cine are cele mai multe sanse? Greu de spus, pentru ca toti trei [ nu-l mai punem pe CPT, ca nu are rost ] au sansa lor, depinde totul de bucuresteni si ce-si doresc ei. Am sa incep cu doamna, pentru ca sunt gentleman [ sic! ].

Trei pentru Bucuresti si un blatist

Deci doamna Gabriela Firea, nascuta Vranceanu si maritata Pandele ] are sansa ei datorita divizarii alegatorilor de dreapta. Atat! A gestionat Bucurestiul mai rau ca oricare alt primar, colac peste pupaza are si conturile blocate datorita gafei cu domnul investitor Costica Constanda. Asadar daca nu ies la vot in masa votantii PSD, s-a cam terminat cu doamnna Pandele. Evident si cu pomenile ei electorale, cu cheltuielile inutile, etc. Dar ce sanse are Nicusor Dan, in cazul de fata – adica al campaniei strict la televizor. In fata doamnei Pandele, niciuna. E prea moale. Dar are si un avantaj: e curat [ daca poti zice asa ceva despre un om din politica! ].

Asadar Nicusor Dan ar fi o solutie de compromis, promite multe si chiar e posibil sa si faca. Depinde cum convinge si pe cine. Pe mine nu m-a convins, dar tot l-as vota. De ce? Pai pentru ceilalti doi nu-mi plac deloc. O sansa pentru Nicusor: coalita PNL+USR-Plus e de partea lui. Ce nu are Danut? Carisma domnule, chestia aia care sa te traga dupa el. Aici apare candidatul cu numarul trei, Traian Basescu.

Nu mai enumar bubele din capul lui Traienel, ca le stim cu totii. Inclusiv povestea care zic eu l-a darmat: doamna Udrea. Povestea cu turnatoria si cu domnul Petrov e clara pentru toti cei care stiu cum mergeau treburile acum peste 30 de ani. Da, cum spuneam marinarul are exact ce-i lipseste lui Nicusor. Carisma. Atat are si cu ea merge la inaintare. O sa-i inchida gura Gabrielei, care o fi ea batoasa, dar nu-i de talia unuia car ea fost un mandat si jumatate primar si de doua ori presedinte. Asta are toate armele la el, sper sa o desfiinteze pe madama si sa iasa castigator al treilea, ala fara sanse. Daca iese Firea, ma pierd cu firea si parasesc capiatala. Ma fac provinciala.

News Reporter
Buna, ma numesc Mihaela și m-am alăturat echipei Bucuresteni.info pentru a ajuta la redactarea articolelor de cultura, medicina, fashion si multe altele. Daca aveti nevoie de un content writer pe teme diverse, ma puteti ocntacta printr-un mesaj pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.