Vegan, raw vegan sau vegetarian?

Există câteva diferențe majore între vegan, raw vegan și vegetarian, care se referă la opțiunile lor alimentare și principiile etice pe care le urmează:

 1. Vegan:
  • Alimentație: Vegani evită complet consumul de produse de origine animală, inclusiv carne, pește, ouă, lapte, brânză, miere și alte produse derivate din animale.
  • Etică: Principala motivație a veganilor este etica și protecția animalelor, urmărind să evite exploatarea și suferința animalelor.
  • Dieta echilibrată: Vegani își planifică dieta astfel încât să primească toți nutrienții esențiali, inclusiv proteine, vitamina B12, fier, calciu și omega-3.
 2. Raw Vegan:
  • Alimentație: Raw veganii evită nu doar alimentele de origine animală, ci și alimentele gătite la temperaturi mai mari de 40-48 de grade Celsius. Ei consumă în principal alimente crude, precum fructe, legume, nuci, semințe, germeni și cereale.
  • Etică: Motivațiile etice ale raw veganilor pot fi similare cu cele ale veganilor obișnuiți, cu accent pe respectul pentru animale și mediu.
  • Dieta echilibrată: Ca și veganii, raw veganii trebuie să planifice cu atenție dieta pentru a se asigura că primesc suficienți nutrienți, cum ar fi proteinele, calciul, fierul și vitamina B12.
 3. Vegetarian:
  • Alimentație: Vegetarienii evită consumul de carne, inclusiv carne de pui, pește și alte animale, dar pot consuma produse lactate, ouă și uneori miere.
  • Etică: Motivațiile pentru vegetarianism pot varia, de la etică și protecția animalelor, până la motive religioase, de sănătate sau ecologice.
  • Dieta echilibrată: Vegetarienii trebuie să aibă grijă să obțină proteine, vitamina B12, calciu și alte nutrienți esențiali prin alimentație și suplimente, în special dacă nu consumă ouă și produse lactate.

În concluzie, diferențele între vegan, raw vegan și vegetarian se referă la tipurile de alimente pe care le consumă și motivațiile etice din spatele alegerii lor alimentare. Toate cele trei abordări au potențialul de a fi sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional, cu condiția ca persoanele implicate să planifice cu atenție dieta pentru a asigura că primesc toți nutrienții esențiali.

Nu o sa va invat eu ce si cum sa mancati, pentru ca la cum arata Jimmy Hex nu ai zice ca mai conteaza ce consumi, ca sa ai succes in viata. Important este sa te simti bine, iar daca vrei sa trecem la analziele facute de medici, o sa incepem curand la a studia ce spune Dr. cezar – cam 90% din ce ne spune el pare ok, desi sincer sa fiu, prea le spune la modul general, fara a aprofunda cazuri concrete – adica anumite afectiuni, care pot fi influentate inclusiv de dieta ( cred ca de fapt ea ne afecteaza cel mai mult srtarea de sanatate – mai ales la batranete – dupa 50 de ani! ).

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.