Belgia a inclus Romania in „zona rosie” de COVID

Nu stiu de ce, dar am impresia ca in 2020 nu o sa mai iesim deloc din tara, iata ca si Belgia a inclus Romania in „zona rosie” de COVID, deci iarasi restrictii de circulatie pentru romani. Deja exapatii o duc mai bine ca cei ramasi in tara si din punctul asta de vedere, al liberei circulatii. Daca pana acum ne socoteam banii intr-un anume fel, acum va trebui sa avem o suma pregatita pentru testari.  Acum toti romanii, indiferent din ce judet vin in Belgia, trebuie sa faca un test molecular PCR pentru depistarea infectiei cu COVID-19. Pana la sosirea rezultatelor, s eva sta in autoizolare.

Belgia a inclus Romania in „zona rosie” de COVID

Sunt exceptate toate persoanele care nu vin cu avionul in Belgia si stau mai putin de 48 de ore pe teritoriul acesteia. Cred ca si Romania ar trebui sa ia astfel de masuri, adica sa poti intra si iesi din tara pentru maxim 48 de ore. Au sosit pe adresa site-uli foarte multe „plangeri” de la cetateni romani cu domiciliul in Republica Moldova – de fapt a celor care si-au redobandit cetatenia, sunt „persecutati” atat de romani cat si de moldoveni. Daca au nevoie de un act, sau ma rog, au proprietati pe teritoriul Romaniei, stau cate 14 zile in autoizolare im ambele tari, adica o luna!

Ministerul Afacerilor Externe cat si ambasada din Belgia spun ca acorda asistenta cetatenilor romani aflati pe teritoriul Belgiei, asa ca se poate apela la ei fie telefonic fie pe paginile web oficiale ale acestora. Dar asa cum spuneam, romanii sunt pe lisita rosie la din ce in ce mai multe tari din Europa. Cei mai afectati sunt cei care au fost in concediu in tara, sau membri familiilor celor plecati la munca si pe care ar fi vrut sa-i viziteze. Pe de alta parte de la 1 septembrie se prevede sa se redeschida restaurantele in Romania. O fi pentru ca sa ne simtim mai liberi, sau o fi o chestie pur economica, ca sa nu inchida definitiv?

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.