Ce au in comun Viktor Orban si Boris Johnson

Ce au in comun Viktor Orban si Boris Johnson? Daca ma intrebi pe mine, prostia. Ambii au crezut ca singuri sunt mai smecheri decat Uniunea Europeana, unul a facut tot ce ii sta in putinta sa devina independent si a organizat un Brexit, altul s-a pus de-a curmezisul Europei pentru a arata cat este el de destept. Ambii au esuat, tarile lor fiind azi printre cele mai afectate economic. Efectele Brexit-ului sunt uriase, iar aici vorbim de partea negativa, iar Ungaria este pe locul 1 in lume [ atentie! NU in UE ] la numarul de decese cauzate de COVID raportat la populatie. Asta desi a luat vaccinul de la chinezi si rusi.

Ce au in comun Viktor Orban si Boris Johnson

Cei doi lideri au demonstrat – daca mai era nevoie – ca Uniunea Europeana are avantajele ei, chiar daca nu este perfecta. DA, mai multi inseamna de fiecare data mai bine, asta e mesajul acestui articol. In rest, incercand de unul singur sa te strecori printre giganti, nu prea are sorti de izbanda. O dovedeste Republica Moldova cu prisosinta, tara care de 30 de ani este intre est si vest, avand ca rezultat exact ce se vede azi: ultimul loc din Europa la orice. Nu e Romania in TOP 10 tari din lume, dar macar este in primele 27 sau ma rog, 30 – tot e bine.

Am scris articolul de azi despre Viktor Orban tocmai pentru ca am citit o veste care m-a bulversat: Ungaria este pe locul 1 in lume la numarul de infectari pe cap de locuitor. Au inchis granitele de mai multe ori, degeaba! Au zis ca se aliaza cu rusii, ca iau vaccinuri de la chinezi, doar ca nu le-a prea ajutat. Oare de ce? Nu ziceau ei – guvernantii maghiari – ca au toate raspunsurile in buzunar? Ca au solutii, ca stiu ei mai bine ce trebuie facut si ca vor iesi victoriosi din lupta cu COVID-ul? Au zis, dar nu le-a iesit. Pentru ca singuri e mai greu, iar jocul asta de-a vati ascunselea cu UE nu e unul constructiv.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.