Piata imobiliara din Bucuresti este ca si pana acum previzibila, mai exact preturile cresc de la an la an. Daca ne uitam cum au fost chiriile in capitala in mai anula cesta fata de anul trecut, observam o crestere de 16% in medie. Toata lumea – evident inafara de proprietari, se asteapta la scaderi, dar acestea si cand apar, sunt nesemnificative. Site-urile de imobiliare au inregistrat cresteri substantiale in ceea ce privesc cautarile si interactiunile cu cei care au postate anumnturi. Investitiile pe piata imobiliara au mereu rezultate pozitive pe termen lung. Asta este o constatare pe tot mapamondul, nu doar in Bucuresti sau in Romania.
Cresc chiriile in Bucuresti
Asdar chiriile in Bucuresti cresc si nu scad, cum ar vrea cei care sunt in cautarea unui apartament sau a unei garsoniere in capitala. De departe capitala este cel mai populat oras din Romania, deci aici gasim si cea mai mare cerere de inchirieri imobiliare. In fiecare an sunt alti studenti, tineri veniti sa-si caute nococul – ma rg, un loc de munca, etc. Asadar chiar daca Romaia este o tara de proprietari, in marile orase exista mereu o piata in crestere in domeniul inchirierilor. Nu ramai fara chiriasi decat daca ceri prea mult, fie nu sunt conditii care sa satisfaca cererea.
Cele mai mari cresteri pentru chirii au avut loc in sectorul 1 si în sectorul 5, desi daca pentru prima varianta inteleg cresterea, cand vine vorba de cartiere precum Rahova, ferentari sau chiar Salaj – aici am stat eu pe perioada studentiei – chiar nu inteleg cine ar vrea sa plateasca mai mult ca sa stea in chirie acolo. Sau poate e vorba de o mediem, unde intra inclusiv 13 Septembrie – am stat si acolo, scump de tot era in 2008!
Sunt si sectoare unde chiriile au scazut timid, cu maxim 1%, cum ar fi sectorul 3 si 6, deci nesemnificativ ca sa poti trage o concluzie imbucuratoare. Ar mai fi de adaugat ca una este sa ceri si alta sa si primesti chiria marita, mai ales ca multi inca nu fac si acte in regula – adica contracte de inchiriere declarate la ANAF, pentru ca – impozite. Si cine plateste toate taxele si impozitele puse de stat [ guvern, Parlament ]? Evident chiriasul, ca de obicei ala sarac e tot ala care plateste!