Doua gresli mici care te pot costa scump in Germania

Cred ca in curand vom avea peste un milion de romani in Germania, asa ca am decis sa le dam cateva sfaturi care sa-i ajute sa-si tina banii in buzunare. Multi dintre exaptii nostri cred ca nemtii sunt mai buni la suflet cu cei nou sosisti in tar alor, pentru ca nu-i asa, nu stiu inca bine toate legile. Dar nu este asa, amenzile pentru lucruri minore, care la noi in tara nici macar nu sunt luate in seama, in Germania sunt destul de aspru pedepsite. Va dam cateva exemple, ca sa stiti de ce sa va feriti cand ajungeti acolo.

Doua gresli mici care te pot costa scump in Germania

Un cuvant nemtesc ar trebui sa-l inveti repede: Ruhezeit. DA, este programul de liniste, care teoretic exista si la noi, doar ca nimeni nu tine cont de el. In Germania intre orele 13:00 si 15:00 si 22:00 – 07:00 va trebui sa nu faci galagie, iar duminica este zi de repaos, deci intra in aceiasi categorie. Stiu ca noi exact atunci am vrea sa petrecem, sau sa facem mici reparatii prin casa, doar ca asta s-ar putea sa ne coste. Daca amenda s-ar putea s anu te sperie, afla ca exista sansa sa fi idat afara daca esti chirias. Ajungi pe strada, pentru ca la nemti acesta – nerespectarea orelor de liniste – poate fi un motiv pentru anularea contractului de inchiriere.

Atat noua cat si nemtilor ne cam place berea, iar daca la volan nu ne mai suim dupa ce am consumat cateva sticle – sau halbe -, nici pe bicicleta nu e voie. Amenzile sunt mari, pot depasi 1000 de euro, pentru o depasire de 1,6 la mie, nu e ca la noi, unde biciclistul crede ca ori apa ori bere e cam tot aia. Partea si mai putin placuta este ca poti ramane fara permisul de conducere – da, al masinii, evident. Iar daca suntem la capitolul biciclisti, nu confundati trotuarul cu pista de biciclete. Nici in cazul acesta amenzile nu sunt mici, iar nemtii au o problema cu cei care nu respecta legile. Ar mai fi un sfat pentru cei care stau in Berlin, de exemplu. Aici la metru nu sunt montati turnicheti pentru a te opri daca nu ai luat bilet. Asa ca nu riscati si nu verificati vigilenta nemtilor, o sa va usture la buzunare!

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.