Efectele nedorite ale restrictiilor impuse de guvernare

Sa fim intelesi de la bun inceput, asa cum se vede si din bannerul de pe site, sustinem anumite restrictii pe perioada pandemiei, dar nu putem sa nu semnalam si abuzuri. Este cazul unei batrne de 71 de ani care este cercetata penal pentru ca nu a respectat autoizolarea. Batrana din Gorj a iesit din casa sa-si ia de mancare, dupa ce se spune ca mancase zile in sir doar zahar. Aceasta fusese pusa sa stea la izolare la domiciliu dupa ce fata ei a fost confirmata pozitiv la COVID-19 si a fost internata in spital. Ramasa singura, batranica nu a mai rezistat si a plecat la cumparaturi, unde a fost surprinsa de politie.

Batrana in izolare, cercetata penal dupa ce a iesit sa-si ia de mancare

Acum o sa va intrebati cm au depistat-o politistii, ei bine in comuna Turcinesti din Groj nu este chiar greu sa cunosti pe toata lumea, asa ca politistilor nu le-a fost greu sa o observe si sa o identifice. Avand in vedere starea precara de sanatate a batranei, aceasta a fost dusa la spital, dar i s-a deschis in acelasi timp si un dosar penal pentru incalcarea legislatiei cu privire la combaterea pandemiei. De ce scriem si noi despre caz? Pai pentru ca legea prevede ca cei aflati in autoizolare sa fie tinuti sub observatie, doar ca autoritatile inteleg prin asta sa stea la panda, nu sa mearga sa vada daca batrana are nevoie de ajutor.

Nu ne-ar mira sa auzim de cazuri in care daca ajungi in situatia batranei din Gorj sa te interneze intr-o institutie de stat si sa te mai puna sa si platesti! Lecat de cazul din Turcinesti, fata batranei spune ca a luat de mai multe ori legatura cu autoritatile pentru a le cere sa o ajute pe mama ei, doar ca ajutorul a venit intr-un mod nedorit.

News Reporter
Salut prieteni, eu Sunt George - primul care a venit în echipa Bucuresteni.info, te vreau si pe tine alături de noi dacă vrei sa oferi informații de calitate cititorilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.